Håndværk & ejendomsservice

En masse værktøj

Vil du bruge dine hænder? På disse værksteder lærer du på forskellig vis de håndværksmæssige grundbegreber indenfor et eller flere håndværksfag:

Mand der står og sliber

Byggeplads og ejendomsservice, Ishøj

Værkstedet Byg og anlæg er for dig der kan lide at arbejde med dine hænder både ude og inde og måske drømmer om en fremtid som håndværker. På værkstedet arbejder vi indenfor en lang række håndværsfag som murer, maler, tømrer, brolægger, bygningsstruktør og med støbearbejde og på denne måde får du mulighed for at afklare, om en erhvervsuddannelse inden for et af håndværksfagene er noget for dig.

Værkstedets dagligdag og rytme
Vi holder til på gården i Ishøj, hvor vi bl.a. får opgaver fra huset, som vi skal hjælpe med. Derudover har vi vores egen bygning, hvor vi kan øve os i at sætte vægge op, mure, sætte fliser op, lægge klinker, male, spartle og tapetsere og støbe i beton. Vi lærer grundlæggende tømrerteknikker og vi får erfaring med at betjene almindeligt håndværktøj og el-værktøj, ligesom stationære maskiner også vil være en del af det daglige arbejde. Her på værkstedet vil du desuden lære en masse om materialer, tegningsforståelse, sikkerhed og arbejdsmiljø.

Mand skærer træ til

Håndværk og service, Hvidovre

På værkstedet Håndværk og service laver vi praktiske opgaver i træ og metal samt renoveringsopgaver af f.eks. legepladser, mindre maleropgaver og lignende. Herigennem får du en ide om, hvilken gren indenfor de håndværksmæssige brancher, du har lyst til at arbejde videre med. Du får basiskendskab til maskiner, værktøj samt tekniske/håndværksmæssige termer og sprogforståelse. Vi bruger undervisningen i dansk og matematik til at få bedre håndværksmæssig forståelse ved f.eks. at inddrage udregninger, målinger, beregninger og læsninger fra værkstedets opgaver.

Værkstedets dagligdag og rytme
Hver morgen afholdes morgenmøde, hvor vi snakker om de opgaver, vi skal udføre i dag. Vi fordeler opgaverne ud og vi lærer ved at udføre dem, selvfølgelig hjulpet af værkstedets lærer. Det er vigtigt, at vi forstår, hvad vi skal lave, før vi kan gøre det. Her vil du prøve en bred vifte af forskellige opgaver, for kun på den måde finder vi ud af, hvad du gerne vil arbejde med eller uddanne dig til, når du er færdig hos os. Hver onsdag har vi værkstedsmøde, hvor vi gennemgår emner som teori, værkstedssprog, sikkerhed, vigtighed af oprydning, fremmøde og sygdom, uddannelse og praktikker.

Værkstedets sociale liv
På værkstedet arbejder vi med sidemandsoplæring, både fra lærer til elev, men også fra elev til elev. Her får du som nybegynder mulighed for at lære af nogen, der ved mere end dig, men som også ved, hvordan det er at skulle lære noget nyt. Som mere erfaren elev får du mulighed for at tage ansvar og lære fra dig. Vi har en god teamånd, hvor vi træder til og hjælper hinanden, når der er brug for det.