Musik, Koncert og Studieproduktion
Lær hvordan du skriver, producerer og spiller musik og koncerter
Linjen findes her: FGU Vestegnen Brøndby
Musik, Koncert og Studieproduktion er for dig, der ønsker at lære det tekniske og kreative ved at skrive, producere og spille musik.
Linjebeskrivelse
Vi er klar til at tage godt imod dig og tilbyde dig en spændende og udfordrende musikalsk hverdag i vores fuldt udstyrede musiklokaler og projektstudie, hvor vi har computere med musikindspilningsprogrammer (Logic og Ableton).
Sammen med de andre på holdet vil du prøve kræfter med alle aspekter af musikbranchen, bl.a. at spille og afvikle koncerter, indspille og producere musik, musikteori, lydteknik og studieteknik. Samtidig får du undervisning i sceneteknik, som er den mere tekniske side af musikken, hvor du bliver klogere på live-lyd og lys. Vi har også et indspilnings- og podcaststudie, hvor du kan eksperimentere med at optage og redigere lydoptagelser. Derudover dykker vi ned i musikteori- og historie.
Hverdagen
Vi arbejder projektorienteret med forberedelse af koncerter, indspilning og produktion af musik, og oplæring i teknikken bag ved, f.eks. afvikling af koncerter og indspilningsproduktioner.
Vi spiller både musik sammen og producerer sammen, men du får også mulighed for at udfolde dine egne interesser inden for musik-, koncert- og studieproduktion verden. Når vi spiller koncerter er alles bidrag afgørende for hele oplevelsen. Det ansvar du får før, under og efter koncerter, minder om arbejdslivet efter FGU, og giver dig derfor mulighed for at styrke dine samarbejdsevner, så vi i fællesskab skaber den bedste koncertoplevelse for os selv og vores koncertgæster.
Studieliv
På linjen fokuserer vi på både ”at lære og at være” i fællesskab. Der er plads til alle og vi arbejder med stor åbenhed i forhold til personlige udfordringer. På denne måde aftabuiserer vi udfordringer og det giver os alle en mulighed for at kunne møde hinanden med forståelse og på den måde skabe et åbent undervisningsmiljø, hvor du kan møde lige som du er og har det. Du bliver en del af et tætknyttet fællesskab, hvor vi bakker hinanden op.
Fremtidsmuligheder
Den viden og erfaring du får i musik, koncert og studieproduktion, kan du bruge til at søge uddannelse inden for lydteknik, sceneteknik, komposition, sangskrivning, musikproduktion, og podcast- og radioproduktion.
Produktionsgrunduddannelse
Hvad er PGU?
Linjen er en del af PGU-sporet. PGU er et af tre spor på FGU Vestegnen. Læs mere her.
Hvad er særligt ved PGU?
Med en uddannelse på linjen, går du på det, som vi kalder for Produktionsgrunduddannelsen (PGU). PGU er for dig, der godt kan lide praktisk arbejde. Undervisningen minder på mange måder om dagligdagen på en arbejdsplads, hvor du producerer varer eller ydelser som kan sælges.
Ved siden af den praktiske undervisning, får du også undervisning i dansk, matematik og PASE (Privatøkonomi, Arbejdspladslære, Samarbejdslære, Erhvervslære) samt eventuelle valgfag. Du kan også komme i praktik, imens du går på linjen.
Hvilke fremtidsmuligheder giver PGU?
På PGU bliver du kvalificeret til at fortsætte på en erhvervsuddannelse eller i et ufaglært job, inden for et af uddannelsens fagområder.
Hvis du gennemfører et forløb på minimum 12 uger på tilfredsstillende vis, får du et kompetencebevis. Beviset dokumenterer de faglige kompetencer og karakterer, du har opnået og eventuelt også personlige og sociale kompetencer.
Hvis du afslutter PGU med en faglig prøve på FGU 3-niveau, får du et uddannelsesbevis, som dokumenterer de kompetencer, du har opnået.
Hvilke prøver er der på PGU?
Du skal til afsluttende prøver i dansk og matematik samt et ekstra fag, når du har fulgt fagene på enten D-, E- eller G-niveau. Prøverne bedømmes med en karakter efter 7-trins-skalaen.
Du kan afslutte dit faglige tema med en prøve på FGU 3-niveau, når din underviser vurderer, at du er parat. Prøven bedømmes bestået/ikke bestået. Hvis du afslutter dit faglige tema på FGU 1-niveau eller FGU 2-niveau, bliver det vurderet med en standpunktsbedømmelse, om du er bestået/ikke bestået.
