Kommunal infoside

Informationsside for kommunale samarbejdspartnere

Denne side er for dig, der er en af vores kommunale samarbejdspartner. På siden kan du finde information, skabeloner og anden materiale, der er relevant for dig som kommunal samarbejdspartner og de unge i din kommune med tilknytning til FGU Vestegnen.

AGU/DSA elever

Her kan du læse, hvordan vi på FGU Vestegnen vurderer, om en kommende elev er i målgruppen til DSA (dansk som andetsprog) på AGU-sporet (almen grunduddannelse).

Læs med her (PDF åbner på ny fane).

Brobygning - 9. og 10. klasse

Brobygningsforløb på FGU Vestegnen
I april 2025 har elever fra 9. og 10. klasse mulighed for at komme og opleve hverdagen på FGU Vestegnen gennem et 3-dages brobygningsforløb.

Brobygningsforløb hos FGU Vestegnen har fokus på, at brobygningselever kommer til at være med på skolens hold fra PGU, AGU og AGU/DSA linjerne. Brobygningselever kan derfor opleve både produktionsværksteder og almen undervisning. Læs mere om vores udvalg af linjer, hvoraf nogle kan opleves til brobygning – klik her.

Under brobygningsforløbet vil elever møde både linjens undervisere og FGU-elever. På flere linjer vil man opleve FGU-elever som instruktører og medhjælpere på brobygningselevernes aktiviteter.

Om brobygning
Brobygningsforløbene erstatter afsøgningsforløb for grundskoleelever. Vores brobygningsforløb har fokus på, at potentielt kommende elever kan afprøve, hvordan hverdagen er på FGU Vestegnen og dermed om det kunne være interessant at starte på FGU.

Tidsplan for brobygning for 9. og 10. klasse:

  • Forbesøg på FGU Vestegnen i Hvidovre, Albertslund og Brøndby i uge 37.
  • Tilmeldingsfrist den 1. oktober 2025.
  • 9. klasses 3- dages brobygning ligger tirsdag-torsdag i uge 45.
  • 10. klasses 3-dages brobygning ligger mandag-onsdag i uge 46.

Sådan tilmelder du en ung til FGU Vestegnens brobygning for 9. og 10. klasse
Fortæl eleven om muligheden for brobygning hos os. Find mere information om, hvad eleven kan opleve til brobygning i dette dokument (PDF åbnes på ny fane) og på brobygning.net.

Brobygning - specialklasser

Brobygningsforløb på FGU Vestegnen
I april 2025 har elever fra specialklassernes 9. og 10. klasse mulighed for at komme og opleve hverdagen på FGU Vestegnen gennem et 3-dages brobygningsforløb.

Brobygningsforløb hos FGU Vestegnen har fokus på, at brobygningselever kommer til at være med på skolens værksteder og hold fra PGU, AGU og AGU/DSA linjerne. Brobygningselever kan derfor opleve både produktionsværksteder og almen undervisning. Læs mere om vores udvalg af linjer, hvoraf nogle kan opleves til brobygning – klik her.

Under brobygningsforløbet vil elever møde både linjens undervisere og FGU-elever. På flere linjer vil man opleve FGU-elever som instruktører og medhjælpere på brobygningselevernes aktiviteter.

Om brobygning
Brobygningsforløbene erstatter afsøgningsforløb for grundskoleelever. Vores brobygningsforløb har fokus på, at potentielt kommende elever kan afprøve, hvordan hverdagen er på FGU Vestegnen og dermed om det kunne være interessant at starte på FGU.

Tidsplan for brobygning for specialklasser:

  • Forbesøg på FGU Vestegnen i Hvidovre, Albertslund og Brøndby i uge 12.
  • Tilmeldingsfrist til brobygning den 1. april 2025
  • 3- dages brobygning mandag-onsdag i uge 18

Sådan tilmelder du en ung til FGU Vestegnens brobygning for specialklasser
Fortæl eleven om muligheden for brobygning hos os. Find mere information om, hvad eleven kan opleve til brobygning i dette dokument (PDF åbnes på ny fane) og på brobygning.net.

EGU-materiale

Her har vi samlet materiale særligt om EGU.

I selve aftaleskabelonen findes eksempler på de faglige mål, som eleven skal leve op til og bedømmes på under uddannelsen.

EGU praktikaftaleskabeloner
Byg, bolig og anlæg
Handel og service
Industri
Jordbrug-skovbrug-og-fiskeri
Kommunikation-og-medier
Mad-og-ernæring
Miljø-og-genbrug
Motor-og-mekanik
Musisk-og-kunstnerisk-produktion
Omsorg, sundhed og pædagogik
Service-og-transport
Turisme-kultur-og-fritid

EGU virksomhedspraktik
Folder “Hjælp en ung egu-elev til en karriere”

Elevmødetider

Se de generelle mødetider og det overordnede skema for vores elever – klik her (PDF).

Når den unge er startet hos os, får de adgang til FGU Planers elevapp, hvori de kan se deres eksakte skema.

Ledige pladser

En liste over ledige pladser er under udarbejdelse og kommer snarest.

Mødetider

Dagene er ens for alle elever på FGU Vestegnen. Alle møder derfor på samme tid, har undervisning på samme tid og har fri på samme tid. Du kan se det overordnede elevskema her:

Foto af overordnet elevskema

Nyhedsbreve: Ny udbudsstruktur 1. august 2025
Optagelsesprocedure

Her kan du læse mere om, hvordan vi starter en ny elev op på FGU Vestegnen.

Når en ung er vurderet i målgruppen til at starte hos os og der er aftalt opstart med os, har vi brug for at modtage den kommende elevs uddannelsesplan, for at kunne indskrive eleven i vores system og orientere de relevante personer om elevens opstart. Vi har brug for at modtage målgruppevurdering og uddannelsesplanen senest 4 hverdage før elevens planlagte startdato – se startdatoerne for skoleåret 2025/2026 her.

 

Afsøgningsforløb
Vi tilbyder afsøgningsforløb for de unge, hvor der ønskes yderligere afklaring, om FGU er det rette uddannelsestilbud for dem. I afsøgningsforløbet kan den unge, i op til to uger, opleve 1-2 af de forskellige fagområder og få vurderet deres kompetencer ift. tidligere skolegang, arbejde, kurser, mm. Herefter kan du og den unge vurdere, om FGU Vestegnen er det rette sted for den unge.

Klik her for at åbne formularen, der skal udfyldes og sendes til os for at anmode om et afsøgningsforløb til den unge.

Afsøgningsforløb er ikke muligt, hvis den unge går i grundskole/folkeskole – her kan der i stedet for aftales et brobygningsforløb med os. Klik her for at åbne formularen, der skal udfyldes og sendes til os for at anmode om brobygningsforløb til den unge.

 

Elev fra modtageklasse eller sprogskole
Sent ankomne unge med dansk som andetsprog fra modtageklasser eller sprogskole kan tilbydes et AGU/DSA-afsøgningsforløb på FGU Vestegnens Hvidovre- eller Albertslund afdeling. Her afdækkes elevens sprog og ressourcer for, hvorvidt vedkommende har et tilstrækkeligt dansk sprog til at kunne starte op på FGU. Eleven kan alt efter kompetencevurderingen blive indplaceret på AGU, hvor DSA er tænkt ind i undervisningen.

For opstart på AGU/DSA-sporet skal den unge fra sprogskole have afsluttet sprogundervisning med en Danskuddannelse 2 og have bestået ”Prøve i Dansk 2” dvs. bestået alle deltest/de seks moduler. Ung fra modtageklasse skal have tilsvarende danskfaglige kompetenceniveau fra modtageklasseundervisningen.

 

Trin 1: Uddannelsesplanen
For at vi kan oprette vores nye elev i vores systemer, er det vigtigt at uddannelsesplanen indeholder følgende ting:

  • Elevens fulde cpr.-nummer og adresseoplysninger
  • Elevens private mobilnummer
  • Gyldig privat e-mailadresse
  • Forældre/værges navn, mobilnummer og mailadresse (hvis eleven er under 18 år)
  • Hvilket FGU-spor eleven skal indskrives på: AGU, PGU eller EGU
  • Hvilken linje, eleven skal gå på
  • Opstartsdato og forventet slutdato
  • Tydeligt definerede mål for elevens FGU-ophold, både personligt, fagligt og socialt
  • Elevens uddannelseshistorik og afgangsprøvehistorik
  • Kopi af elevens eksamensbeviser og karakterer
  • Uddannelsesplan underskrevet af KUI-vejleder, eleven selv og, hvis eleven er under 18 år, elevens forældre/værge

Uddannelsesplanen og målgruppevurderingen sendes til FGU Vestegnen via mail til sikkerpost@fguvestegnen.dk, hvorefter elevens kommende vejleder, afdeling og skolens administration orienteres.

 

Trin 2: Velkomstpakken
Når vi har oprettet eleven i vores systemer, sender vi en velkomstpakke i elevens e-boks.

Velkomstpakken består af:

  • Et brev med en hilsen og den dato, hvor eleven skal starte på FGU Vestegnen, samt information om mødetid og mødested.
  • “Håndbog for nye elever”, som giver svar på langt de fleste spørgsmål om at være elev på FGU Vestegnen.
  • “Tro- og loveerklæring for udeboende”, som har betydning for elevens mulighed for at for skoleydelsestaksten for udeboende, som skal udfyldes og medbringes på første mødedag.

Inden eleven starter, er det rigtig godt at have skaffet sig følgende:

  • Nemkonto (bruges til udbetaling af skoleydelse)
  • Skattekort (bruges også ved udbetaling af skoleydelse)
  • MitID (bruges til login på skolens systemer)
  • Forsikring f.eks. ulykkesforsikring, tyveriforsikring eller rejseforsikring (ved studieture)

Vi har samlet en række informationer i vores “Håndbog for nye elever” og i den digitale version af håndbogen her på hjemmesiden, som vi kalder for “Info for elever”.

 

Trin 3: Første mødedag
På første mødedag vil eleven blive mødt af en vejleder, der tager imod eleven og sørger for, at eleven får en god start på FGU Vestegnen. Når eleven er startet, afdækkes elevens sprog og ressourcer ift.  ordblindhed og dansk som andetsprog (DSA).

 

Optag til 4. august 2025 (skoleåret 2025/2026)

Her kan du læse mere om processer og tidsfrister vedrørende optag af nye elever, der ønsker at starte på FGU Vestegnen den 4. august 2025.

 

  • Vi optager fra vores dækningsområde (Ishøj, Vallensbæk, Hvidovre, Rødovre, Albertslund, Glostrup, Brøndby), før vi tager nye elever ind fra omkringliggende kommuner.
  • Vi siger aldrig nej til nogen, der er målgruppevurderet. Vi kan dog ikke altid garantere et specifikt hold, men vi tilbyder altid et alternativ.
  • Eleverne kan forvente svar senest den 16. juni, hvis der er sendt en uddannelsesplan til FGU Vestegnen senest den 11. juni.
  • Uddannelsesplaner for perioden 12. juni -26. juni håndteres løbende frem til 26. juni, hvor der løbende gives svar på optagelser.
  • Elever der ikke kan få deres ønske opfyldt ift. hold, tilbydes altid en anden mulighed i FGU Vestegnen.
  • Uddannelsesplaner modtaget efter 26. juni og frem til og med onsdag den 30. juli håndteres i uge 31 med opstart den 4. august.
Oversigt over linjer

Se alle vores aktuelle linjerne – klik her.

Rammeaftale

Der er indgået en rammeaftale mellem FGU Vestegnen og følgende Kommunale Ungeindsatser (KUI): Brøndby, Vallensbæk, Hvidovre, Glostrup, Rødovre, Albertslund og Ishøj.

Aftalen skal være med til at understøtte de nationale og kommunale målsætningerne om at gøre alle unge under 25 år parate til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse.

Læs rammeaftalen fra 1.maj 2024 her

Rundvisning

Vi har ugentlige rundvisninger i Albertslund, Brøndby og Hvidovre. Rundvisning i Ishøj er efter aftale.

Se datoerne for rundvisning – klik her.

Husk at kontakte vejlederne på afdelingen, hvor den unge ønsker rundvisning, for at tilmelde den unge til rundvisning.

Skoleydelse

Skoleydelse er et beløb, som vi udbetaler til elever, når de går på FGU Vestegnen. Hvor meget de får udbetalt, afhænger af elevens alder, om de bor hjemme eller ej, hvorvidt de har børn – og hvor mange undervisningsdage, der er i den periode, de får udbetalt skoleydelse for.

Læs alle regler for udbetaling af skoleydelse til FGU-elever – klik her.

Startdatoer for elever

Klik her for at se startdatoerne for AGU- og PGU-elever.

KUI-vejlederne er på KUI-cafemødet d. 5. sept. 2024 orienteret om aftalen og forsøgspraksis.

Aftalen indebærer optag hver 14. dag på AGU og PGU. Hvis KUI oplever særlige behov for optagsdato, tilgodeses dette fortsat fra FGU Vestegnens side.

Har du spørgsmål?

Kontakt en underviser eller vejleder