Køkken, Café og Event
Lær at arbejde med mad og sundhed til kantine, events og catering
Linjen findes her: FGU Vestegnen Hvidovre
Køkken, Café og Event er for dig, der ønsker at prøve kræfter med mad, sundhed, ernæring, catering og events.
Linjebeskrivelse
Du får basisviden om mad, sundhed og ernæring, og får mulighed for at bruge din viden til produktion af mad, servering og salg til catering og events i hyggelige Café Bataillionen. I Café Bataillionen spiser alle elever morgenmad og frokost, og her har vi undervisnings- og produktionslokaler.
Hver måned holder vi aftenåbent for dem, der bor i Avedørelejren, hvor Café Bataillionen ligger. Den aften får du og de andre på linjen mulighed for at afprøve, hvordan der er at arbejde som både tjener, barista og kok. Du er også med til at planlægge og udføre events og møder, hvor vi leverer maden til arrangementerne.
Hverdagen
Hver morgen mødes vi til morgenmad med alle elever og undervisere på afdelingen. Derefter trækker vi i en ren uniform og sikkerhedssko, som reglerne kræver, og mødes i køkkenet. Sammen planlægger vi menu og laver mad, der er bestilt til afdelingen eller ud af huset. Vi slutter hver dag af med opvask og oprydning, og gør klar til næste dags aktiviteter. Udover at blive skarp i køkkenet, får du undervisning i almene fag.
Vores linje har plads til alle; både dem som kan lave mad, og dem der gerne vil lære det. Vi arbejder med vores sanser, så vi dufter, smager, føler og ser hvordan råvarerne bliver til lækre menuer. Du lærer at omsætte viden om råvarer og tilberedning til smagfulde og farverige retter. Du kommer til at arbejde selvstændigt, sammen med andre, og lærer at arbejde ud fra en tidsfrist.
Studieliv
Det er vigtigt for os, at vi respekterer og ser hinandens forskelligheder som styrker. Vi går op i at have det hyggeligt og sjovt. Igennem vores håndværk og samarbejdsvilje udtrykker vi kreativitet og skaber mad, der synger til sanserne og smager fantastisk.
Fremtidsmuligheder
Du lærer at omsætte viden om råvarer og tilberedning til smagfulde og farverige retter. Den læring kan du bruge til at søge uddannelser som kok, gastronom, tjener, serviceassistent, ernæringsassistent, gourmetslagter, økonoma, bager, konditor og skibskok.
Produktionsgrunduddannelse
Hvad er PGU?
Linjen er en del af PGU-sporet. PGU er et af tre spor på FGU Vestegnen. Læs mere her.
Hvad er særligt ved PGU?
Med en uddannelse på linjen, går du på det, som vi kalder for Produktionsgrunduddannelsen (PGU). PGU er for dig, der godt kan lide praktisk arbejde. Undervisningen minder på mange måder om dagligdagen på en arbejdsplads, hvor du producerer varer eller ydelser som kan sælges.
Ved siden af den praktiske undervisning, får du også undervisning i dansk, matematik og PASE (Privatøkonomi, Arbejdspladslære, Samarbejdslære, Erhvervslære) samt eventuelle valgfag. Du kan også komme i praktik, imens du går på linjen.
Hvilke fremtidsmuligheder giver PGU?
På PGU bliver du kvalificeret til at fortsætte på en erhvervsuddannelse eller i et ufaglært job, inden for et af uddannelsens fagområder.
Hvis du gennemfører et forløb på minimum 12 uger på tilfredsstillende vis, får du et kompetencebevis. Beviset dokumenterer de faglige kompetencer og karakterer, du har opnået og eventuelt også personlige og sociale kompetencer.
Hvis du afslutter PGU med en faglig prøve på FGU 3-niveau, får du et uddannelsesbevis, som dokumenterer de kompetencer, du har opnået.
Hvilke prøver er der på PGU?
Du skal til afsluttende prøver i dansk og matematik samt et ekstra fag, når du har fulgt fagene på enten D-, E- eller G-niveau. Prøverne bedømmes med en karakter efter 7-trins-skalaen.
Du kan afslutte dit faglige tema med en prøve på FGU 3-niveau, når din underviser vurderer, at du er parat. Prøven bedømmes bestået/ikke bestået. Hvis du afslutter dit faglige tema på FGU 1-niveau eller FGU 2-niveau, bliver det vurderet med en standpunktsbedømmelse, om du er bestået/ikke bestået.
