Café og køkken

white ceramic mug on saucer

På Café og køkkenlinjen i Hvidovre har vi både kantine og café, hvor vi dagligt serverer vi mad til afdelingens elever og lærere. Samtidig har vi vores hyggelige café Bataillionen, som har åben hver torsdag aften, hvor mange fra lokalområdet nyder at komme og spise. Hos os får du derfor rig mulighed for at afprøve, hvordan der er at arbejde som både tjener, barista og kok, og vi arbejder med at udvikle dine sociale, faglige og personlige kompetencer igennem fællesskabet.

Værkstedets dagligdag og rytme
Vi mødes hver morgen kl. 8.30. Derefter samles vi i køkkenet, omklædte med ren uniform og sikkerhedssko, som reglerne kræver. Vi laver dagligt mad til alle elever og lærere på afdelingen. Om onsdagen har vi helhedsorienteret undervisning, som fx dansk, matematik eller PASE, hvor vi behandler emner som sundhed, hygiejne og menuplanlægning.

Torsdag har vi aftenåben, hvor vi passer Café Bataillionen. Her præsenterer vi lokalområdet for nye retter og mad fra alverdens lande. Det giver os et flow i madkulturen og mulighed for at afprøve forskellige køkkentekniske metoder. Fredag er undervisningsdag, som vi i ny og næ bruger som oprydningsdag i køkkenet eller på at tage på en tur ud af huset.

Værkstedets sociale liv
På Café og køkken er der plads til alle; både dem som kan lave mad og dem, der gerne vil lære det. Vi arbejder med vores sanser, så vi dufter, smager, føler og ser, hvordan råvarerne bliver til lækre menuer. For os er det vigtigt at vi respekterer og tolererer hinandens forskelligheder og ser dem som en styrke. Vi bestræber os på at have en god omgangstone, med plads til humor og et glimt i øjet. Herigennem styrker vi fællesskabet, vores evne til at samarbejde og vores ansvarsfølelse overfor vores deadlines. Igennem vores håndværk og samarbejdsvilje udtrykker vi kreativitet og skaber mad, der synger til sanserne og smager fantastisk.

Mødetider og skema