Sundhedsdag i Hvidovre

Smoothiecykel, promillebriller og sugerør spillede nogle af hovedrollerne, da FGU Vestegnens elever fra afdelingerne i Ishøj og Hvidovre var samlet til Sundhedsdag tirsdag den 9. august 2023

Hvad betyder en promille på 2 for ens syn? Hvor hårdt er det at løbe hvis man har nedsat lungekapacitet? Hvor mange kræfter skal der til at få en blender til at blende en smoothie? Alt det og meget mere fik eleverne fra FGU Vestegnens afdelinger i Ishøj og Hvidovre svar på ved at prøve det på egen krop, da der var sat sundhed på dagsordenen til Sundhedsdag i Hvidovre.

Sundhed og velvære

Eleverne lagde krop til da der skulle forceres en forhindringsbane, mens man var iført et par såkaldte ”promillebriller”, der forvrængede ens syn svarende til at have en promille på 2 i kroppen. De dystede også i ”sugerørsløb”, hvor man skulle løbe, mens man trak vejret gennem et sugerør – svarende til oplevelsen, hvis man har nedsat lungekapacitet, fx som følge af rygning. Der var også oplæg om mundhygiejne og sunde tænder, ligesom der var oplæg om seksuel sundhed – og på Cirkusmuseet skulle eleverne gennem et performanceforløb, hvor de blev udfordret til at jonglere og blev lidt klogere på, hvordan kroppen reagerer, når den laver noget, den ikke er vant til eller tryg ved.

Smoothiekonkurrence

Som pauseaktivitet skulle eleverne dyste i at lave den lækreste smoothie – lavet på en smoothiecykel, der er drevet udelukkende af den kraft der bliver trampet i pedalerne med.

Sundhedsdagen er en del af projektet ”Klar til livet”, som er støttet af TrygFonden.