Børn & pædagogik

Dreng med forskelig farvede blade i hånden

Er det det pædagogiske arbejde med børn og andre grupper, som trækker i dig? FGU Vestegnen har to værksteder, der drejer sig om pædagogisk arbejde.

4 børn på række med gummistøvler

Børn og pædagogik, Brøndby

Brænder du for at arbejde med børn? På linjen Børn og pædagogik arbejder vi med børn fra 0.-5. klasse, hvor vi skaber forskellige aktiviteter i og med naturen. Vi bor i de smukkeste omgivelser – Brøndby Kommunes Middelalderlandsby – kun 10 minutters gang fra bussen.

Hos os får du pædagogisk og psykologisk viden om børns udvikling, så du bliver klædt på til at lave aktiviteter med børn. Vi laver f.eks. mad over bål, skyder med bue og pil, kreerer kæpheste og fortæller historier. Vi har også høns og får, som passes og trænes af eleverne.
Undervejs i dit uddannelsesforløb kan du komme i erhvervspraktik f.eks. i en ungdomsklub, SFO, børnehave eller vuggestue. På linjen vil du få rig mulighed for at få masser af relevant pædagogisk erfaring, som du kan bruge, hvis du vil arbejde med eller uddanne dig videre indenfor det pædagogiske område.

Værkstedets dagligdag og rytme
Vi arbejder i teams, så du er aldrig alene!
Vi arbejder med en fast struktur i hverdagen, og vi laver fælles ugeskema, så alle ved, hvad der laves uge for uge. Vi arbejder med forskellige temaer, og den teoretiske undervisning foregår digitalt. Hos os har vi et ordblindevenligt miljø, og du bliver undervist i at bruge digitale hjælpemidler i undervisningen.

Værkstedets sociale liv
På linjen har vi det sjovt sammen!
Vi ser forskellighed som en styrke, og vi respekterer hinanden. Her får du stor frihed, som kræver både ansvar og aktiv deltagelse, til gengæld får du meget indflydelse på din hverdag og uddannelsesforløb. Du behøver ikke at have kendskab til middelalderen eller have tidligere erfaring fra et arbejde med børn. Det, vi lægger mest vægt på, er, at du har lyst til og mod på at bidrage til fællesskabet og deltage i vores mange dagligdags spændende gøremål. Middelalderlandsbyen har desuden får og høns, som passes og trænes af eleverne. Der er mulighed for erhvervspraktik indenfor ungdom/fritidsklub, børnehave og vuggestue. På værkstedet vil du få rig mulighed for at få masser af relevant pædagogisk erfaring, som du kan bruge, hvis du vil arbejde med eller uddanne dig videre indenfor det pædagogiske område.
Maling der er brugt til at male sten

Omsorg, sundhed og pædagogik, Albertslund/Glostrup

På værkstedet omsorg, sundhed og pædagogik får du et indblik i, hvad det vil sige at arbejde med børn og ældre mennesker. Her får du undervisning i både kreative forløb og workshops, men også en række emner, som giver indblik i pædagogers og sosu-assistenters verden. Det kan f.eks. være pædagogik, psykologi, ældrepleje og ældresygdom, børns udvikling, ernæring, hygiejne, kommunikation og meget andet. For at være i kontakt med børn og ældre forbereder vi både fysiske og kreative aktiviteter og forskellige arrangementer, som fx julegaveværksted, motionsdag, fastelavns- og sørøverfest og efterårs-, påske- og sommerworkshops.

Værkstedets dagligdag og rytme
På værkstedet er undervisningen meget praktisk baseret, uanset om vi arbejder med teori eller konkrete opgaver. Vi læser artikler, taler og debatterer. Gruppearbejdet er vores arbejdsform, når vi arbejder med forskellige emner, og du er med fra idé-fasen og planlægningen, til selve afholdelsen af arrangementet. Vi laver også kreative projekter hvor vi klipper, klistrer, tegner og maler, fx. laver vi stamtræ, selvportrætter, genbrugsprojekter, papmaché og trylledej. Projekterne bruger vi til forberedelse af vores workshops. Vi afslutter hvert projekt med at fremlægge for hinanden, samt lave en skriftlig beskrivelse til hver enkelt elevs mappe, som er den portefølje, der følger dig som elev, og som du kan tage med dig, når din uddannelse hos os er afsluttet. På denne måde har du et arbejdsredskab, når du senere skal gennemføre workshops i f.eks. praktik, på arbejde eller på videre uddannelse.

Alle værkstedets elever kommer i praktik i 4-8 uger om året. Dette giver dig mulighed for at få et indblik i arbejdet med omsorg og pædagogik og for at afklare, om det er et arbejdsområde, du vil beskæftige dig med fremover.

Værkstedets sociale liv
Det sociale liv på værkstedet er et vigtigt element. Vi har det rigtig godt sammen, vi taler meget sammen og her er en varm og god tone.