På værkstedet Byggeplads og ejendomsservice i Ishøj er der på kort tid blevet ukarakteristisk stille. Siden årsskiftet er knap halvdelen af holdet, hele 8 elever på én gang, nemlig kommet godt videre i uddannelse. Det er noget, der gør værkstedslærerne Claus Jørgensen og Niels K. L. Hald godt gammeldags stolte. De 8 unge er kommet videre til uddannelse som maler, snedker, tømrer, murer og lastbilchauffør.
Et godt fundament for faglighed
På værkstedet, som ligger fysisk placeret i landlige omgivelser på FGU Vestegnens gård i Ishøj, har eleverne masser af plads til at øve sig i alle de discipliner, som værkstedet dækker over. På værkstedet møder de unge alle de ting, som de også kan møde i deres videre uddannelse, f.eks. maskiner, værktøjer og teknikker, og de trænes i at være med i det sammenhold og det læringsfællesskab, værkstedet udgør. På skoleskemaet står der selvfølgelig også dansk og matematik.
Vores elever skal være et skridt foran, der hvor de kan
Derudover er det vigtigt, at der bygges et godt kendskab til fagsproget op. Eleverne lærer at kende forskel på en murske og en spandske og de ved, hvad et højdemål er i forhold til et stenmål. Er du lidt forvirret? Det er vores elever ikke – og det er alt sammen med til at sørge for, at de er så mange skridt foran som muligt, når de skal videre:
– Vi går op i at lære dem et fagsprog, så hvis de f.eks. kommer på fagskole, så er de et skridt foran de andre i klassen, som først skal til at lære sproget at kende. Det er vigtigt for os at ruste dem bedst muligt, når de skal videre. Det er jo en del af grunden til, at vi er her, vi oplever en kæmpe glæde ved at se vores unge mennesker lykkes og komme godt videre, fortæller Claus Jørgensen, der er lærer på Byggeplads og ejendomsservice.
Er værkstedet Byggeplads og ejendomsservice noget for dig, så kan du læse mere her – og du kan også læse om vores andre værksteder her.