Én opgave om dagen eller fravær
For at holde sine elever til ilden lægger holdets lærer Hendra Larsen hver dag en lille opgave op i holdets Google Classroom, som er det primære kontaktrum mellem lærer og elever. Eleverne skal aflevere dagens opgave senest kl. 23.59 på platformen, ellers bliver dagen registreret som fravær og eleverne trækkes i skoleydelse.
I Classroom kan eleverne tildeles opgaver og de kan stille spørgsmål, som både Hendra Larsen og andre elever kan besvare. Desuden har holdet en facebookgruppe, hvor der også kan stilles spørgsmål og holdes kontakt, og Hendra Larsen har meldt ud til holdet, at han er tilgængelig på telefon hele dagen fra kl. 9 til kl. 17 og igen efter kl. 21, hvor han kan hjælpe elever, der har brug for en hånd.
AGU Viden i praksis – eller VIP i daglig tale – opererer med temabaseret undervisning, hvor de relevante fag inddrages på forskellig vis, alt efter det tema, som Hendra Larsen folder ud for eleverne. Et tema varer ca. 3 uger og giver en anden tilgang til fagene, som eleverne oplever som meget relevant. Hvis man f.eks. skal lære om vikingetiden, er det relevant at inddrage faglighed fra fx fag som historie, for at få værktøjer til at forstå og behandle historiske kilder; naturfag for at få forståelse for vikingernes evner som bådbyggere; og dansk, når man skal skrive opgaver eller lave præsentationer om emnet. Holdets faglighed forankres dermed i et tema fremfor i isolerede fag, hvilket er med til at holde en stærk interesse og engagement blandt eleverne.