FGU Vestegnens bestyrelse tager afsked med Christoffer Larsen efter hans sidste bestyrelsesmøde

På FGU Vestegnen blev der tændt en politisk ild i Christoffer

Bestyrelsen tog afsked med fælles elevrådsformand, medlem af FGU-elevernes interesseorganisation og elevrepræsentant i bestyrelsen Christoffer Larsen, der dimitterer efter to år på FGU Vestegnen

FGU Vestegnens bestyrelse tager afsked med Christoffer Larsen efter hans sidste bestyrelsesmøde

Det er en ung 25-årig mand med masser af politiske drømme, flair og drive, der dimitterer fra FGU Vestegnen i denne uge. Men Christoffer Larsen havde slet ikke blik for politik, da han trådte ind ad døren på FGU Vestegnens afdeling i Brøndby for to år siden. Faktisk måtte han slet ikke komme på FGU, og hvis det havde stået til hans vejledere i kommunen, skulle han direkte ud og finde et job. Christoffer, der dengang lige var dimitteret fra et STU-tilbud i Herlev, var dog uenig; han elskede musik og derfor mente han, at han skulle på FGU. Hans vejledere i kommunen sagde nej. FGU kunne Christoffer ikke klare.

”Jeg havde det, som om de havde besluttet sig på forhånd. Uanset hvad jeg sagde, sagde de bare nej. Men jeg ville på FGU, så jeg holdt fast og min mor støttede mig. Vi har altid været lidt stædige i vores familie,” griner Christoffer.

Og det lykkedes; Christoffer kom på FGU med et mål om at få sin matematikeksamen og en drøm om at gå musikkens vej.

En spirende politisk interesse gav mange store oplevelser

Det var dog en helt anden retning, der kom til at trække i Christoffer. For selvom han trivedes på værkstedet musik og drama, blev han hurtigt tiltrukket af det politiske arbejde, først som engageret i det lokale elevråd i Brøndby, senere som fælles elevrådsformand, der taler på vegne af de fire lokale elevråd på FGU Vestegnens afdelinger. Sideløbende blev han engageret i Modstrøm, den landsdækkende politiske organisation for FGU-elever i hele landet og blev også valgt ind som elevrepræsentant i FGU Vestegnens bestyrelse.

”Jeg har virkelig fundet noget, der interesserer mig – og så er jeg endda god til det. Jeg har altid godt kunnet lide at diskutere med min familie, jeg har bare ikke vidst at det kunne bruges på den måde. Det her er noget jeg kan, så det er helt klart den vej, jeg vil gå, ” fortæller han.

Det politiske arbejde gennem de sidste to år har taget Christoffer mange spændende steder hen, både i elevråds- og bestyrelsesarbejdet i FGU Vestegnen, hvor han har siddet med ved bordet, når de store beslutninger skulle træffes, men også på store konferencer og til demonstrationer, hvor han har talt foran store forsamlinger, på folkemødet, hvor han deltog og senest da statsministeren gæstede FGU Vestegnen. Og han er i dén grad bidt af det.

”Det er kun to år, siden jeg startede på FGU, men hvilke to år! Tænk at komme fra en STU med et mål om en matematikeksamen og så opleve alt det, jeg har oplevet; jeg har talt på store konferencer, været på folkemøde, jeg har talt på de unges vegne i Modstrøm og ungerådet. Jeg har endda været med til at arrangere en landsdækkende demonstration for bedre forhold for FGU-elever, og her i april mødte jeg statsministeren i Hvidovre. Det er to højdepunkter i mit liv – og det er jeg vildt stolt af,” fortæller Christoffer.

På det sidste bestyrelsesmøde takkede formand for FGU Vestegnens bestyrelse og borgmester i Albertslund Steen Christiansen Christoffer for det gode samarbejde og ønskede ham alt held og lykke i hans videre færd.

Og den matematikeksamen, han kom for? Den bestod han i starten af juni. Nu venter et møde med kommunen, der skal afklare, hvad næste skridt for Christoffer skal være og hvordan han kan blive på sin politiske vej.

”Jeg er fuld af tiltro til, at det nok skal blive godt. Hvis der er en ting, jeg har lært, så er det, at hvis folk siger, at jeg ikke kan, så prøver jeg alligevel. Jeg skal nok vise dem!”

Tillykke Christoffer, tak for samarbejdet og rigtig god vind herfra!

Billede 1: Christoffer Larsen viser statsminister Mette Frederiksen rundt på FGU Vestegnen i Hvidovre sammen med FGU Vestegnens direktør Hanne Fischer og Hvidovres Borgmester Anders Wolf Andresen

Billede 2: Christoffer Larsen i front til demonstration foran Albertslund Rådhus for bedre forhold for landets FGU-elever

Billede 3: Bestyrelsesformand for FGU Vestegnen og borgmester i Albertslund kommune Steen Christiansen tager afsked med Christoffer Larsen efter hans sidste bestyrelsesmøde