I mødet med børnene er du nødt til at være ”på”

FGU Vestegnens værksted Omsorg, Sundhed og Pædagogik var på Børnekulturfestival i Glostrup Kommune med en udfordrende forhindringsbane

Forhindringsbane for børn

Torsdag den 8. september havde Glostrup Bibliotek arrangeret Børnekulturfestival for alle kommunens institutioner og dagplejere i Egeparken, og FGU Vestegnens værksted Omsorg, Sundhed og Pædagogik var inviteret med. Værkstedet havde besluttet sig for at lave en forhindringsbane, hvor de fremmødte børn kunne få udfordret deres grovmotorik og balanceevne. Forhindringsbanen var bemandet på de særligt svære steder, hvor værkstedets elever i bogstaveligste forstand skulle give en hjælpende hånd til de mange eventyrlystne børn.

”Vi havde en rigtig sjov dag, hvor eleverne virkelig fik prøvet deres pædagogiske evner af – og de var så seje og gode i mødet med børnene. Hver gang der var et barn, der havde brug for en hånd, så var der en hånd at få,” fortæller Brigitte Ruellan, holdets lærer.

Det vigtige møde med børnene

Og netop mødet med børnene er så vigtigt for værkstedets elever og deres overvejelser omkring hvad fremtiden skal bringe, for hvis du ikke kan overskride dig selv, når du står foran et barn med en udstrakt hånd og en stille bøn om hjælp, så er det måske ikke den retning, du skal gå i.

”Der er en meget vigtig afklaring i mødet med børn og deres helt umiddelbare måde at være på, når man går på vores værksted. Er det det her jeg vil – og kan? For hvis man ikke trives i det, så giver det jo ikke mening at gå efter at skabe sig et arbejdsliv med børn,” fortæller Brigitte Ruellan, der er så glad for, at corona ikke længere begrænser disse vigtige møder.

”Det var så dejligt for os at være ude og møde de glade børn. Det giver så meget. Jeg håber også, at vi kan få lov til at lave julegaveværksted med et par børnehaver igen i år, som vi plejede at gøre før corona,” fortæller Brigitte Ruellan.

Værkstedet Omsorg, Sundhed og Pædagogik arbejder med bl.a. kreative forløb, workshops og aktiviteter, som giver et godt indblik i, hvad det vil sige at arbejde som f.eks. pædagog eller sosu-assistent med både børn og ældre.

Læs mere om værkstedet “Omsorg, Sundhed og Pædagogik” her

Masser af glade børn forsøgte sig med den udfordrende forhindringsbane, hvor FGU Vestegnens elever stod klar med en hjælpende hånd.