FGU Vestegnens direktør hos statsministeren

Bedre trivsel og mere praktisk undervisning var blandt temaerne, da direktør Hanne Fischer mødte statsminister Mette Frederiksen til dialogmøde

Direktør for FGU Vestegnen Hanne Fischer på Marienborg

Fredag deltog FGU Vestegnens direktør Hanne Fischer – sin egenskab af formand for FGUs Danmark Direktør-rektorkollegie – til dialogmøde om uddannelse på statsministerens repræsentationsbolig, Marienborg, sammen med andre repræsentanter for det danske uddannelsessystem. Her var både folkeskole, erhvervsskoler, universiteter og så altså FGU. Og unge fra de forskellige elevorganisationer. Ud over statsministeren deltog også børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

I Mette Frederiksen kom i sin velkomsttale blandt andet ind på, at vi skal bryde den sociale arv – hver sjette elev går ud af folkeskolen uden de grundlæggende færdigheder. Målet er, at alle skal med og der skal sættes ind tidligt. Det er en tragedie, at 45.000 unge ikke er i job og uddannelse, sagde hun. Der skal derfor mere fleksibilitet ind i uddannelsessystemet – vi skal åbne døre for de unge.

FGU er en del af løsningen

Under rundbordsdiskussionen var emnerne bl.a. skoletrætte elever og praktisk undervisning. Der blev talt om forholdet mellem teori og praksis, at eleverne skal kunne se meningen med undervisningen, dannelse, mestring af færdigheder, motiverende læring, sammensætning af lærerkompetencer og gerne flere faglærte ind på folkeskolen.

Efterfølgende skrev Hanne Fischer på Twitter:

”På FGU er der god trivsel, mange elever kommer godt videre – så send flere elever.”

Statsministeren rundede dagen af med at tale om, at det er vigtigt hvordan vi bruger pengene i uddannelsessystemet, der skal være mere respekt omkring lærerne, de skal have autoritet men ikke være autoritære, der skal være mere vejledning og et bedre samarbejde mellem skolen og arbejdsmarkedet, og sidst, men ikke mindst der skal være mere leg – det skaber en bedre kreativitet og myndiggør de unge.

Alt sammen fine takter, som flugter så fint med FGUs grundlag og som forhåbentlig følges op af ressourcer, så vi kan være en større del af løsningen på den vigtige opgave at gøre de unge klar til videre uddannelse eller job.