Beauty, style & business

Drømmer du om at arbejde med mennesker inden for mode og skønhed? Så er vi stedet for dig!

På Beauty, style & business kommer du til at arbejde med det meste indenfor frisørfaget som opsætninger, hårfarvning, klip, permanent, hår-ekstensions, styling med forskellige jern, make-up og velvære.

Vi arbejder med og for mennesker og du vil derfor også få en grundig forståelse af, hvad det vil sige at arbejde i et servicefag, hvor kunden er i centrum og skal føle sig godt tilpas.

Fællesskab og samarbejde
Hver dag arbejder vi i autentiske værkstedsfaciliteter, hvor vi modtager kunder i vores egen salon i Avedørelejren i Hvidovre. Vi har altid gang i et projekt eller et event.

På værkstedet lærer du alle frisørfagets grundlæggende ting, og du lærer om salg, kundeservice, kommunikation og personlig fremtræden. Du får grundlæggende kendskab til fagteorien bag frisørfaget, modens historie og trends, make-up, hudpleje, udførelse af alle former for kundebehandlinger som hårfarve, permanent, styling, ekstensions, bryn og vipper. Du lærer om hygiejne, allergener og meget andet inden for skønhedsbranchen og du får en grundig indføring i teori, så du får større bevidsthed om dit arbejde.

Værkstedets sociale liv

På vores værksted går vi op i at have plads til forskellighed. Vi kan alle lære af hinanden og vi ser det som en styrke, at der er forskellige ting, vi er gode til. Vi er fagligt stærke og samtidig meget sociale og sjove – og så er her masser af plads til at udfolde sig kreativt.

Mødetider og skema

Hvad er produktionsgrunduddannelsen (PGU)?

Hvad er særligt ved PGU?

Med en uddannelse på værkstedet, tager du det, vi kalder for produktionsgrunduddannelsen (PGU). PGU er for dig, der godt kan lide praktisk arbejde og som samtidig vil forbedre dig i dansk og matematik. Skoledagen minder på mange måder om dagligdagen på en arbejdsplads, hvor I producerer varer eller ydelser, som kan sælges.

Ved siden af værkstedsundervisningen får du også undervisning i dansk, matematik og PASE (Privatøkonomi, Arbejdspladslære, Samarbejdslære, Erhvervslære) samt eventuelle valgfag. Du kan også komme i praktik i op til 2 uger ad gangen.

Afsluttende prøver

Du skal til afsluttende prøver i dansk og matematik samt et ekstra fag, når du har fulgt fagene på enten D-, E- eller G-niveau. Prøverne bedømmes med en karakter efter 7-trins-skalaen.

Du kan afslutte dit faglige tema med en prøve på FGU 3-niveau, når din lærer vurderer, at du er parat. Prøven bedømmes bestået/ikke bestået. Hvis du afslutter dit faglige tema på FGU 1- eller 2-niveau, bliver det vurderet med en standpunktsbedømmelse, om du er bestået/ikke bestået.

Hvad kvalificerer en PGU mig til?

På PGU bliver du kvalificeret til at fortsætte på en erhvervsuddannelse eller i et ufaglært job inden for et af uddannelsens fagområder.

Hvis du gennemfører et forløb på minimum 12 uger på tilfredsstillende vis, får du et kompetencebevis. Beviset dokumenterer de faglige kompetencer, og de karakterer, du har opnået og eventuelt også personlige og sociale kompetencer.

Hvis du afslutter PGU med en faglig prøve på FGU 3-niveau, får du et uddannelsesbevis, som dokumenterer de kompetencer, du har opnået.