Workshop på Ældrecenter Sydvestvej

Denne fortælling om en vellykket workshop på et ældrecenter i Glostrup er skrevet Carla og Josefine fra værkstedet Omsorg, sundhed og pædagogik.

Fem elever kørte tirsdag morgen hen til Sydvestvej for at lave workshop med de ældre beboere. Da de var ankommet til ældrecenteret, pakkede de bilen ud og gjorde klar til at være kreative. Da de havde lagt tingene på det lange bord, kom beboerne én efter én, og så gik de ellers bare i gang med at lime silkepapir på store stykker karton. Silkepapiret kom i næsten alle farver og former. Efter de havde moret sig med silkepapiret, begyndte de at lave tryk ovenpå kartonet med silkepapir med lige præcis den farve maling, som de kunne lide. En elev sad ca. med to beboere, da der skulle være plads til at kunne hjælpe og til at de ældre kunne udfolde deres kreative tanker. Humøret var højt og der blev fnist en del. Alle eleverne var meget engageret og alle gik derfra med et smil. Eleverne på FGU Vestegnen siger, at de med glæde vil gøre det igen og nogle blev så glade for det, at de nu tænker at søge en praktikplads på Ældrecenter Sydvestvej. Da eleverne og de ældre var færdige med deres kreative projekt, hjalp eleverne beboerne op i deres små lejligheder. Da de efterfølgende har evalueret hele oplevelsen, er der kun positive tilbagemeldinger.

Josefines oplevelse

Jeg fik en beboer, som nærmest var blind, så jeg skulle hurtigt finde nogle metoder og måder, jeg kunne motivere beboeren på. Jeg skulle fortælle, hvad der foregik på papiret, lade beboeren mærke materialerne med hænderne, føre hænderne hen til kartonet. Jeg skulle jævnligt også fortælle hvad der foregik i omgivelserne. Min lærer og personalet hjalp lidt til med at vise mig nogle metoder, som kunne virke. Det var en fantastisk oplevelse, at en beboer var så interesseret i det, til trods for den udfordring at beboeren ikke kunne se.

Carlas oplevelse

Jeg fik en meget utålmodig beboer, som kunne ville trykke med ”børnetryk”.  Det gik meget godt, men min tålmodighed blev sat lidt på prøve. Beboeren faldt hurtigt ud af takt og havde gang i mange ting på en gang. Lige så snart jeg kiggede væk, var han i gang med noget nyt, men han var så fantastisk og gav mig et godt syn på, hvordan det er at arbejde med ældre.