Velbesøgt julemarked gav masser af salg for FGU Vestegnens værksteder

Det årlige julemarked i Avedørelejren summede af liv og julestemning – og betød kunder i FGU Vestegnens boder med masser af elevproducerede varer

Søndag den 4. december 2022 var der gang i det årlige julemarked i Avedørelejren, hvor FGU Vestegnens afdeling i Hvidovre har til huse. Og traditionen tro var mange af FGU Vestegnens kreative værksteder repræsenteret, hvor eleverne solgte ting, de selv har produceret, fx skitsebøger og de populære VSTGN-plakater og -totebags fra Medier & Grafik, fine syede toilettasker, punge, sutteklude og tehætter af upcyclet stof fra Værkstedsbutikken, snedker-juletræer, plantekasser, bænke og en masse andet godt fra Håndværk og Service. FGU Vestegnens telt, der stod på Alarmpladsen, hvor der bl.a. var brassband og juleshow med Nissen Niller, var velbesøgt og eleverne skulle regne hurtigt for at følge med i salget.

Populære flæskestegssandwich blev hurtigt udsolgt

FGU Vestegnens afdeling i Hvidovre havde sørget for masser af mad til de sultne julemarkedsgæster. De havde både lånt STU Vestegnens food truck Trille, hvor man kunne købe varm suppe, og inde i café Bataillionen kunne man få en af de populære flæskestegssandwich – men kun hvis man var hurtigt ude, for alle 250 flæskestegssandwiches blev udsolgt på bare halvanden time. Heldigvis kunne sultne cafégæster stadig få både pommes frites og vegetarsandwich med saftige rødbedefalafler.

Julemarkedet i Avedørelejren er arrangeret af Cirkusmuseet og Forstadsmuseet og er en årligt tilbagevendende begivenhed den anden søndag i advent.