Tak fordi du ikke ryger på FGU Vestegnen

Fra den 31. juli 2021 er røgfri skoletid for elever et lovkrav på alle ungdomsuddannelser. Det betyder også, at der ikke længere må ryges på FGU Vestegnens matrikler.

Røgfri skoletid kan forebygge rygestart, hjælpe elever og ansatte til at ryge mindre og skabe et fællesskab uden røg. Forskning har vist, at der er sammenhæng mellem rygeregler og antallet af rygere blandt eleverne. Jo strammere regler, jo færre rygere.

Mange unge ryger, fordi de oplever kammerater og andre ryge. På nogle skoler er rygning en stor del af det sociale liv. Rygning er den del af kulturen, og unge vil forsøge at tilpasse sig den dominerende kultur, når de starter på skolen. Rygning kan være en adgangsbillet til fællesskabet. Med røgfri skoletid kommer pauserne og det sociale liv til at handle om andet end rygning, og eleverne deler sig ikke op i ryger og ikkeryger grupper.

I følge loven omfatter røgfri skoletid alle tobaksrelaterede produkter – dvs. alle produkter med tobak og nikotin, der ikke er godkendt som lægemidler. Det omfatter også øvrige relaterede produkter som fx e-cigaretter uden nikotin.

Derudover er det ikke tilladt at ryge eller anvende andre tobaksrelaterede produkter på skolens område. Dette gælder alle – både ansatte og andre besøgende.

Vil du have hjælp til at stoppe med at ryge? Se lokale tilbud her: https://stoplinien.dk/roegfri/find-rygestoptilbud-naer-dig