STU-elever rykker ind i kulturhusene i Brøndby

Fra den 4. maj kan man møde eleverne fra FGU Vestegnens STU-tilbud i Brøndbys to kulturhuse, hvor de fremover får deres faste hverdag med at hjælpe til med køkken, café og events.

Onsdag den 19. april vedtog Brøndby kommunalbestyrelse en aftale mellem Brøndby kommune og FGU Vestegnen, der betyder, at FGU Vestegnens STU-elever fremover skal være en del af køkken-, café- og kulturhusdriften i de to kulturhuse i Brøndby, nemlig Kilden og Brønden. For FGU Vestegnens elever betyder det en hverdag med masser af gode opgaver at tage fat i, og masser af læring i praksis – og det er netop noget, som eleverne trives rigtig godt i:

”For vores elever her på STU er det et fantastisk sted at kunne være en del af et arbejdende miljø, hvor de kan være med til at løse opgaver, som de også ville støde på på en arbejdsplads. Her får vi mulighed for at være med til alle de opgaver, som findes i dagligdagen i de to kulturhuse, samtidig med at vi har tid og plads til at tage det i det tempo, som vores elever trives i. Vi glæder os meget til at være en del af det!”, fortæller Niklas Dietz, som er koordinator på STU Vestegnen.

Den 4. maj åbner de to kulturhuse officielt, men siden mandag har man kunnet opleve en smagsprøve på den nye cafédrift ved to pop-up caféer i kulturhusene.

Læs mere om de nye caféer og pop-up caféerne på sn.dk her

STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse og er et uddannelsestilbud til unge, der har udfordringer, f.eks. autisme og derfor har brug for et særligt uddannelsestilbud med ekstra støtte.