Sådan åbner vi FGU Vestegnen

Lige nu er vi i FGU Vestegnen i fuld gang med at gøre klar til, at vores elever kan komme tilbage mandag den 18. maj. Vi er, som alle andre skoler og uddannelsesinstitutioner, underlagt en række regler for, hvordan vi skal håndtere, at vi samles i større grupper.

Lærere som sammen retter opgaver.

Vi kommer til at have en række særlige regler for, hvordan vi som elever og lærere skal gøre, når vi er tilbage på skolen. Det betyder bl.a. at vi:

  • Holder 1 meters afstand til hinanden (fra næsetip til næsetip) og undgår fysisk kontakt
  • Vasker hænder, når vi kommer, efter pauser, efter toiletbesøg og før og efter vi spiser
  • Afspritter toiletter, borde, computere, værktøj osv. efter brug
  • Sørger for at hoste i ærmet

Lærerne vil vejlede eleverne grundigt, når de møder op mandag morgen og vil sørge for, at reglerne er til at forstå og at de følges.
Du kan læse alle retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen her
Forskudte mødetidspunkter og pauser
For at undgå at vi forsamles for mange mennesker på en gang, vil vi forskyde vores pauser og i et vist omfang også forskyde mødetiderne for nogle elever. Som elev vil du få direkte besked fra skolen, hvis du skal møde op på et andet tidspunkt, end du plejer.

Du skal blive hjemme, hvis du har tegn på sygdom
Du skal blive hjemme fra skole og melde dig syg, hvis du har selv milde symptomer på sygdom. Det kan f.eks. være forkølelse.

Elever og lærere i særlige risikogrupper skal blive hjemme
Er man i det, som Sundhedsstyrelsen kalder en særlig risikogruppe, skal man blive hjemme og man vil modtage fjernundervisning. Det gælder f.eks. hvis man er gravid eller hvis man har særlige sygdomme. Du kan læse på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvem de særlige risikogrupper er.

Det er altid kun din læge, der kan vurdere, om du er i særlig risikogruppe og derfor skal blive hjemme og modtage fjernundervisning. Hvis du er ulovligt fraværende, vil du blive trukket i skoleydelse.