Photo by James A. Molnar on Unsplash

Nu ruller projekt ”FGU vil have sex på skemaet”

FGU Vestegnen har fået bevilget en pulje penge til – i samarbejde med tre andre FGU-institutioner og Sex og Samfund – at skræddersy og teste et seksualvejledningsforløb for vores elever

green yellow and purple lego blocks

Photo by James A. Molnar on Unsplash

Projektets mål er at skabe et seksualvejledningsforløb, der er skræddersyet til FGU-eleverne og projektet går derfor ud på at få afdækket FGU-elevernes ønsker og behov til et sådant forløb. På baggrund af denne afdækning, kan projektlederen og den fagligt ansvarlige organisation Sex & Samfund sammensætte det helt rigtig forløb til vores elevgruppe, som på sigt skal være en del af de obligatoriske fag PASE eller Identitet og medborgerskab.

Projektet kan deles op i fire faser:

 1. Afdækning
  Første opgave er at afdække, hvad FGU-elevernes ønsker og behov for seksualvejledning er. På FGU Vestegnen betyder dette, at der er udvalgt fire lærere, der skal indgå i projektet og fungere som ressourcepersoner.
 2. Udvikling og opkvalificering
  I denne fase omdannes de indsamlede ønsker og behov til et konkret undervisningsforløb. Dette sker under kyndig ledelse af Sex & Samfund. Her vil FGU Vestegnens udvalgte lærere også deltage i kompetenceudvikling.
 3. Afprøvning
  I denne fase, der kommer til at rulle i efteråret 2023, skal alle elever og lærere på FGU Vestegnens fire afdelinger involveres og deltage i afprøvningen af det udviklede undervisningsmateriale.
 4. Evaluering, justering og udrulning
  Når undervisningsforløbet er gennemført for første gang, vil projektlederne fra Sex & Samfund gennemføre både kvantitative undersøgelser og kvalitative interviews med elever og lærere og ressourcepersonerne på FGU Vestegnen. Herefter skal undervisningsmaterialet justeres og udrulles til alle FGU’er i hele landet.

Projektet er støttet med 0,5 mio. kr. af Undervisningsministeriets pulje for seksualvejledning på ungdomsuddannelserne og FGU. Det er Sex & Samfund og FGU Midt- og Østsjælland, der er projektledere og koordinatorer på fællesprojektet og FGU Vestegnen, FGU Nord og FGU Lolland-Falster er deltagere.