Indvielse af vores nye lokaler i Albertslund

I dag har vi officielt taget vores nye adresse i brug, nemlig Oksens Kvarter 14, hvor vores albertslundafdeling, ledelse og administration nu har til huse.

Indvielse af nye lokaler i Albertslund

Cirka 200 elever får deres daglige gang på den nye adresse, og FGU Vestegnens ledelse og administration er allerede flyttet ind. I dag klippede Albertslunds borgmester og bestyrelsesformand for FGU Vestegnen, Steen Christiansen, så officielt den røde snor til skolen. Og han er begejstret for, at FGU Vestegnen får adresse centralt i Albertslund.

”FGU er en vigtig del af indsatsen for de unge under 25 år, som ikke er i uddannelse eller job, og så er placeringen et godt match ift. samspillet med de øvrige uddannelsesinstitutioner og de unges videre færd,” siger Steen Christiansen, som også ved dagens arrangement understregede, at skolen har gode naboer og et godt studiemiljø.

Rammerne står færdige, men nu er det op til jer til at fylde dem ud.
Skolens direktør, Hanne Fischer, talte også til skolens elever:

“Rammerne står færdige, men nu er det op til jer til at fylde dem ud. Hvilke værdier er vigtige for jer? Hvilken kultur vil I skabe? Hvordan taler I til hinanden? Hvordan passer I på hinanden? Hvordan lærer I bedst alt det, I skal lære? Hvordan skaber I de gode fællesskaber, hvor der er plads til alle? Nu er det op til jer elever sammen med lærerne at indtage skolen og bygge skolen op – så det bliver jeres skole. Jeg håber, at I i den proces må være nysgerrige, lydhøre, modige og udforskende – og at I har alle lyst til at bidrage til opgaven.

For mig er det vigtigt, at vi sammen får skabt et fælles FGU. Det skal være et FGU med samvær og hvor vi knytter bånd og relationer. Et FGU, hvor I føler sig som en del af noget, som er større end bare uddannelsen selv. Med det budskab vil jeg sige velkommen til – til et ny skoleår og til vores nye lokaler.”

Personlig udvikling, boglige fag og værksteder
FGU er et nyt uddannelsestilbud for unge op til 25 år, som har brug for et samlet uddannelsestilbud efter grundskolen for at blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse.

På FGU Vestegnen i Albertslund tilbydes der et basis-spor med fokus på social og personlig udvikling, AGU (almen grunduddannelse) for elever, der gerne vil forbedre sig i et eller flere boglige fag for at søge ind på en ungdomsuddannelse og desuden værkstedsfagene ”Omsorg, pædagogik og sundhed”, ”Grafisk design”, ”Køkken, mad og ernæring” samt ”Spildesign” og ”Support”.

Skolens afdeling i Albertslund/Glostrup, som tidligere lå på Sydvestvej i Glostrup, har længe haft mangel på undervisningslokaler, og efter længere tids research faldt valget på Løvens Kvarter 17/Oksens Kvarter 14 i Albertslund.

FGU Vestegnens øvrige afdelinger ligger i Brøndby, Hvidovre og Ishøj.

Plads og miljø

Lokalerne på Løvens Kvarter 17 har tidligere huset Sydskolen og Kongsholm Gymnasium, så der har altid været drevet skole i lokalerne. Det har haft en vis betydning for valget adressen til FGU Vestegnens afdeling, som altså nu får adressen Oksens Kvarter 14.

”Lokalerne i Albertslund er virkelig velegnede til undervisning på FGU – hvor vi ud over værkstedsfag tilbyder undervisning og eksaminer i de grundlæggende fag som dansk, matematik og naturfag”, fortæller direktør Hanne Fischer.

”Adressen har samtidig den fordel, at den ligger i en campus, hvor der i forvejen er unge og uddannelsesmiljøer lige om hjørnet. Desuden er der god infrastruktur – let adgang til tog og busser”, siger Hanne Fischer, som tilføjer: ”Vi glæder os meget til at fylde skolen med liv og læring”.