Her er plads og rummelighed

Camillas vej gennem uddannelsessystemet har med hendes egne ord været lidt noget rod, men på FGU Vestegnen har hun mødt det overskud og den rummelighed, hun havde brug for.

amilla er elev på linjen Måltid og bæredygtighed i Albertslund

Camilla er 23 år og elev på linjen Måltid og bæredygtighed på FGU Vestegnen i Albertslund.

Før hun kom til FGU, var Camilla på en friluftslinje på KKU (ungdomsskole) i Ishøj. Men pga. en lærers sygdom blev linjen nedlagt, og så måtte Camilla finde på noget helt andet.

Det blev – efter et kort stop på en produktionsskole i Ishøj – til grafisk linje på FGU Vestegnen. Herfra skiftede hun til skolens madlinje Måltid og bæredygtighed.

”Jeg kæmpede med nogle ting, men her er plads og rummelighed” siger Camilla, som havde brug for at bruge sine hænder.

”Det var så rart at komme i gang med noget fysisk – det gjorde virkelig noget for mig”, fortæller Camilla.

På Måltid og bæredygtighed tilberedes hver dag et mindre måltid til alle skolens elever og ansatte.

”Det er sjovt at arbejde med maden – fx bruger vi grøntsagerne på nye og spændende måder. Og her er plads til at komme med ideer og til at sige fra. Vi har fx haft vegetaruge, og både arbejdet og maden er meget varieret”, slutter Camilla.

Når Camilla til sommer stopper på FGU Vestegnen vil hun gerne blive ved med at bruge sine hænder – evt. som gartner.

Linjen Måltid og bæredygtighed på FGU Vestegnen i Albertslund har plads til otte elever. Hvis du er under 25 år og ikke er i gang med job eller uddannelse, skal du kontakte din KUI-vejleder i din kommune, som kan hjælpe dig med at komme i gang. KUI står for “den kommunale unge-indsats”, og det er KUI-vejlederne der sammen med dig kan vurdere, om FGU Vestegnen vil være et godt uddannelsestilbud for dig. Sammen kan I f.eks. aftale et besøg på skolen.