Genåbning 14. april og to tests om ugen

Nu kan vi snart åbne skolen igen, og vi glæder os! Desværre bliver det ikke som håbet fra mandag den 12. april, men på onsdag den 14. april, da mange ting skal på plads, før vi kan slå dørene op.

Det er en gradvis genåbning, som betyder, at kun halvdelen af skolens elever og ansatte er fysisk til stede på samme tid, og samtidig skal vi testes oftere.
Når vi vender tilbage, skal vi stadig passe på hinanden, holde afstand, sørge for god håndhygiejne, lufte ud hyppigt og blive hjemme, hvis vi er sløje. Den gradvise genåbning betyder også en øget brug af test for COVID-19 for at mindske smittespredning og gøre det så trygt som muligt at møde fysisk frem.

Det er et krav, at alle, der møder på skolen (både elever, ansatte og besøgende), skal have et negativt COVID-19-testresultat, der er højst 72 timer gammelt. I praksis betyder det, at man skal testes to gange om ugen. Selv om en test er mere end 72 timer gammel, kan det godkendes, hvis du kan fremvise to negative tests fra den foregående uge med et par dages mellemrum.

På skolen vil det som noget nyt være muligt for elever og ansatte at blive testet ved selvtest enten mandag eller tirsdag og torsdag eller fredag i de uger, hvor der er undervisning med fysisk fremmøde. Testningen foregår ved den nye næsetest, hvor en vatpind føres 2-3 cm op i hvert næsebor. Herefter analyseres vatpinden, og kort tid efter kan det aflæses, om man er smittet med COVID-19. Testningen vil blive overværet af en supervisor for at sikre, at testen udføres korrekt. Supervisoren kan evt. hjælpe med at tage testen, hvis man er utryg ved at udføre den selv.

Se evt. regler og undtagelser ifht. tests her.

Vi glæder os til at se elever og ansatte!