Fin fernisering på elevkunst i Albertslund

Værkstedet Omsorg, Sundhed og Pædagogik inviterede elevere, lærere, vejledere og administrationen på fernisering på store, fine samarbejdskunstværker

Der var nærmest nerver på, da eleverne fra Omsorg, Sundhed og Pædagogik inviterede hele FGU Vestegnens Albertslund-afdeling på fernisering på en række store kunstværker, som de har produceret i små, samarbejdende grupper. Ville andre mon synes om deres malerier? Var de gode nok? Eleverne var ikke sikre. Flere var nervøse for om der overhovedet ville dukke nogen op.

Malerier som samarbejde
Malerierne var blevet til som et produkt af en opgave, hvor eleverne i samarbejde skulle producere de store kunstværker. Målet var at lave en inspirerende og motiverende proces for eleverne, hvor de ved at hjælpe og understøtte hinanden kunne lære hinanden bedre at kende og sammen skabe noget, de ikke havde kunnet lave hver for sig.

”Malerierne er unikke, fordi de små grupper er sammensat af netop de mennesker, der var i dem. De er et udtryk for hver enkelt gruppes dynamik og samarbejde,” fortæller Brigitte Ruellan, der er lærer på værkstedet. ”Og så er de jo så smukke at kigge på. Det sagde vi til eleverne mange gange undervejs, men det var svært at tro på. Derfor valgte vi at holde en fernisering, så de kunne høre med egne ører, hvad andre sagde om deres værker.”

En eksplosion af farver pynter på gangene

Elevernes bange anelser blev heldigvis gjort til skamme. Ferniseringen blev lidt af et tilløbsstykke og deres kæmpestore malerier i smukke farver høstede mange roser og beundrende blikke.

Herunder kan du se billeder af elevernes store, smukke værker, der også kan opleves på gangene på FGU Vestegnens afdeling i Albertslund.