FGU Vestegnen fremhævet i Folketinget af statsministeren

Et ret fantastisk uddannelsestilbud, dygtige lærere og dejlige unge mennesker – det sagde statsministeren om FGU Vestegnen på Folketingets talerstol

Det var rosende ord om både FGU Vestegnens uddannelsestilbud og ikke mindst vores lærere og unge mennesker, der lød fra statsminister Mette Frederiksen til hendes tale til den afsluttende debat i Folketinget den 31. maj 2023. Her talte hun direkte til de unge i Danmark, om bl.a. krig i Europa, om klimaforandringer, om sociale medier og om vigtigheden af relevante og inspirerende uddannelsestilbud – og her faldt talen på hendes besøg på FGU Vestegnens afdeling i Hvidovre i april, som tydeligvis havde gjort indtryk på statsministeren:

”For nogle uger siden besøgte jeg FGU Vestegnen i Hvidovre. Et uddannelsestilbud for unge, der er ved at finde deres vej i livet. Her mødte jeg en dejlig flok unge mennesker. Nogle af dem havde haft en svær start på livet. Mobning. Ordblindhed. Eller tunge sociale problemer. Andre var skoletrætte efter mødet med en folkeskole, hvor timerne føltes for lange. Bøgerne for tykke. På FGU havde de fået ny gejst og mod på tilværelsen. Godt hjulpet på vej af dygtige lærere. Gode rammer. Havde de hver især taget magten om deres egen fremtid. Dén tro på, at alle kan noget. Hvis I vil. Og gør jer umage. Den skal gennemsyre vores uddannelsessystem,” sagde statsministeren i sin tale.

FGU’erne er endelig på landkortet

Mange har igennem de sidste fire år, siden FGU’erne startede op i 2019, gjort et stort stykke arbejde for at sætte fokus på, hvad FGU kan, hvad vi gør godt og hvad vi har brug for for at lykkes – og derfor er det også et markant skridt at blive nævnt af statsministeren på Folketingets talerstol:

”Jeg er så stolt, ydmyg og taknemmelig over, at FGU, vores lærere og ikke mindst vores unge blev nævnt af statsminister Mette Frederiksen i sin tale til afslutningsdebatten i Folketinget i går. Det fortæller mig, at vi FGU’er endelig, efter fire års hårdt arbejde, er begyndt at blive sat på landkortet – og det gør mig så stolt på vores fremtids, vores læreres og vores unges vegne,” siger Hanne Fischer, FGU Vestegnens direktør.

Du kan se statsministerens tale til Folketingets afslutningsdebat her (starttid for den del af talen, der nævner FGU Vestegnen er 09:10:17)

Læs hele talen på statsministeriets hjemmeside her