Festlig og rørende STU-dimission

Tirsdag var ca. 80 mennesker samlet for at fejre årets dimittender fra STU Vestegnen på FGU Vestegnens afdeling i Ishøj

Efter 3 år i FGU Vestegnens STU-tilbud (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) var det tid til at sige farvel til 7 elever ved en ceremoni og fest i Ishøj, hvor både forældre, pårørende, vejledere fra kommunen og selvfølgelig de unges lærere var samlet for at sende dimittenderne godt videre.

Festpyntet sal, huer og rørende taler

Det var eleverne selv, der havde pyntet den store sal op til fest i Ishøj, hvor STU-dimittenderne efter 3 år på uddannelsen fik deres STU-huer på. Hver enkelt elev blev også sendt afsted med nogle ord på den udvikling, hver enkelt elev har gennemgået på sin helt egen måde igennem de sidste tre år og familier og pårørende var med til at lave en helt særlig dag ud af dimissionen.

”Det er altid en meget rørende udvikling, når en elev går fra ikke at tro på sig selv til at være glade, aktive og deltagende kræfter i dagligdagen,” siger Hanne Fischer, direktør i FGU Vestegnen. ”Når man ser, hvordan eleverne folder sig ud, så er det enormt rørende. Det vidner om, hvilke fantastiske lærere, vi har her på STU og FGU Vestegnen, der gør en kæmpe forskel og virkelig ser vores elever, der hvor de er og hjælper dem over udfordringer til virkelig at blomstre.”

STU Vestegnen holder til daglig til i Brøndby Kommunes to kulturhuse, Brønden og Kilden, hvor de hjælper til med den daglige drift.