Hverdagen på STU
Vores dag starter kl. 8, hvor vi spiser morgenmad i de små grupper, som vi arbejder i. Vi er typisk delt op i mindre grupper af 4-5 elever, som arbejder tæt sammen med én lærer omkring de arbejdsopgaver, som dagen i kulturhuset byder på fx at lave kaffe, gøre kage og boller klar til en buffet, klare afrydning og opvask eller hjælpe til med sceneopbygning. Mens vi arbejder, lærer vi – forstået på den måde at vi både lærer praktisk ved at gøre tingene og ved at flette den faglige undervisning ind i de værksteder/arbejdsteams vi har. På den måde lærer vi f.eks. matematik i køkkenet, når vi skal gange en opskrift op eller halvere den. Det har vi gjort, fordi de fleste af vores elever lærer bedre, når de arbejder, end når de sidder på en stol foran en tavle – og vi har en rigtig god stemning og god energi i vores små arbejdsteams. Dagen slutter kl. 14 – undtagen onsdag, hvor vi slutter kl. 12.30. En dag om ugen har vi projektdag, hvor vi f.eks. tager på ture eller kurser og ikke nødvendigvis er i kulturhusene.






Læs nyheder fra STU her
- |KUI. Nyheder. STU
STU-elever rykker ind i kulturhusene i Brøndby
Fra den 4. maj kan man møde eleverne fra FGU Vestegnens STU-tilbud i Brøndbys to kulturhuse, hvor de fremover får…
- |KUI. Nyheder. STU
STU Vestegnens unge hjælper til i bæredygtig virksomhed
I virksomheden A Good Case får unge med autisme et kendskab til arbejdsmarkedet. Én af dem har allerede fået job…
- |Nyheder. STU
Festival for unge med særlige behov i Ishøj
Ca. 200 unge med særlige behov var for første gang samlet til festival, dans, musik og mad på FGU Vestegnen…
Spørgsmål og svar
Hvordan kommer jeg til STU’en?
Kulturhusene i Brøndby, hvor vores hverdag foregår, ligger lige ved togstationerne Brøndby Strand St. (Kulturhuset Brønden) og Brøndbyøster St. (Kulturhuset Kilden) Derudover går en række busser til begge kulturhuse.
Hvad er botræning?
Botræning er bl.a. et forløb som foregår i vores lejlighed i Brøndbyøster. Her kan du prøve at bo alene eller med en klassekammerat og øve dig i at bo selv. Du lærer bl.a. om madlavning, indkøb, budget, rengøring og tøjvask.
Hvilke fag har I på STU’en?
Vi har fagene Køkken, Service og Scene/Teknik, som peger i retning af forskellige job og uddannelser, men vi har også Samfundsfag, Sundhed og Kultur på skemaet – og selvfølgelig også de almindelige skolefag som dansk, matematik og engelsk. Men vi underviser ikke i disse fag på den traditionelle måde, man kender fra folkeskolen.
Kan man tage en eksamen på STU?
Man kan ikke tage folkeskolens afgangsprøve på STU, men man kan tage en masse andre kurser og få kompetencer på den måde. Vi kan også hjælpe med at blive klar til optagelsesprøven på EUD, ligesom vi er en del af FGU Vestegnen og kan lave en god overgang dertil, hvis du vil videre og tage en eller flere eksaminer der.
Hvad kan man efter STU’en?
Efter STU er der mange af vores elever, som fortsætter på FGU, og bruger den uddannelse som springbræt til videre uddannelse. Der er også mange af vores elever som fortsætter i en virksomhed, hvor eleven har været glad for at være i praktik. Nogle gange direkte i job og andre gange først gennem en virksomhedspraktik i jobcentret, som vi også har et tæt samarbejde med.
Har du spørgsmål, vil du på besøg eller vil du have en rundvisning?
Find vej til kulturhusene her
Vores pædagogiske metode baserer sig på fire hjørnesten
Menneskesyn
Vores menneskesyn handler om, at ’alle kan noget, og at al læring skal anerkendes’
Relationer og nærvær
Relationer og nærvær er fundamentet for den enkelte unges mulighed for at udfolde sit potentiale
Mesterlære og sidemandsoplæring
Mesterlære og sidemandsoplæring hjælper konkret og individuelt den unge til at ’de næste trin på stigen’
Cooperative Learning
Cooperative Learning sikrer nødvendig differentiering og giver positive gevinster i forhold til sociale og personlige kompetencer.