Træværkstedet
AFDELING : Albertslund Glostrup
FAGTEMA : Byg, bolig og anlæg

Elsker du duften af træ og kan du lide at arbejde med dine hænder, så er træværkstedet det rigtige for dig. Her arbejder du sammen med andre der har samme interesse, og lærere som kan deres kram.

På værkstedet lærer du at bruge værktøjerne rigtigt, og du bliver undervist i de grundlæggende teknikker der bruges på et snedkerværksted.

Beregninger, arbejdstegninger og opgavebeskrivelser er en naturlig del af opgaverne, så du vil blive godt rustet til at gå i gang med en uddannelse.

Værkstedets dagligdag og rytme

Vi starter hver dag med et morgenmøde hvor dagens opgaver tales igennem.
Undervisningen er baseret på praktiske opgaver, i form af produktion til salg eller brug på skolen, suppleret med øvelses opgaver hvor der undervises i brug af særlige teknikker med henblik på senere produktioner. Der samarbejdes om produktionerne, så erfarne elever videregiver deres kunnen til nye deltagere. Eleverne deltager som oftest i hele arbejdsprocessen, fra beregning og tilbudsgivning, til tegning, produktion og kvalitetskontrol, for der igennem at få en bred indsigt i kravene til arbejdet.

Værkstedets sociale liv

På træ har vi en uformel omgangsform, hvor der er plads til værkstedshumor og grin. Vi har en respektfuld omgangstone og gode traditioner. Som eksempel giver vi hånd om morgenen når vi møder ind.
Elementer som at møde til tiden, overholde indgåede aftaler, behandle arbejdskolleger med respekt og arbejdet med hvordan man opfører sig på en arbejdsplads, er noget af den læring vi betragter som det vigtige og væsentlige vi kan videre bringe til eleverne.

Værkstedets produktioner og værktøjer

Opgaverne varierer fra traditionelle borde/bænkesæt, møbler af genbrugsmaterialer og tapsamlede værktøjskasser til alverdens specialfremstillede produkter for kunder, – og har du selv idéer til eget design kan du få hjælp til at udvikling og fremstilling, – måske bliver det til en af vores fremtidige produktioner.
Kunderne er primært institutioner eller foreninger, men vi har også lavet en del produktioner for Københavns Middelaldermarked gennem årene.

Se billeder fra værkstedet

Mød værkstedets lærere

Niels Hald
niklha@fguvestegnen.dk
Telefon: 29 68 91 91

Niels er snedker og kender både sine maskiner, træet og alt det man kan i det mix. Han har mange års erfaring både som snedker og som underviser.

Søs Kristensen
pekri@fguvestegnen.dk
Telefon: 29 68 91 99

 

Videre uddannelse og job

AGtrae02
Uddannelse efter Træværkstedet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam feugiat risus in metus finibus, a facilisis leo tristique. Donec rutrum, augue at vestibulum ultricies, nunc nibh congue nibh, id pharetra dolor quam sed nisl. Pellentesque ornare consequat nulla non suscipit. Aenean lacinia odio arcu.

AGtrae01
Job efter Træværkstedet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam feugiat risus in metus finibus, a facilisis leo tristique. Donec rutrum, augue at vestibulum ultricies, nunc nibh congue nibh, id pharetra dolor quam sed nisl. Pellentesque ornare consequat nulla non suscipit. Aenean lacinia odio arcu.