MUSIK OG DRAMA
AFDELING : Brøndby
FAGTEMA : Musisk og kunstnerisk produktion

På Musik og Dramalinjen kan du få sat dine kreative musikalske og dramatiske evner i spil. Hvis du er interesseret i at blive bedre til at” komme ud over scenekanten” og lære at performe og dygtiggøre dig inden for både musik og skuespil, er du kommet til det rigtige sted.

Vi arbejder professionelt med at skabe koncerter og forestillinger, og en del af disse vil være for kunder udefra, f.eks skoler og forskellige institutioner. Du vil gennem teaterarbejdet blive udfordret til, at lære dig selv bedre at kende, flytte grænser, arbejde med karakterer og forskellige teaterformer i tæt samspil med andre unge.

Du vil i rytmisk sammenspil lære at fungere optimalt i en bandsammenhæng, spille på forskellige instrumenter, synge kor og solo, og blive udfordret til at dygtiggøre dig som scenekunstner.

Værkstedets dagligdag og rytme

På Musik og Dramalinjen starter hver dag med en let fysisk træning og opvarmning af krop og stemme.

Meget ofte leder denne opvarmning lige over i arbejde med korsang og flerstemmighed. Der arbejdes med udvalgte sange, hvor der er fokus på tekst, diktion, klang, timing, rytme og sangteknik.

Resten af dagen vil typisk bestå af arbejde med band/rytmisk sammenspil, dramaøvelser og teaterarbejde.

Der vil hver dag være både musik og drama undervisning på linjen, som gør skoledagen mere varieret og afvekslende for dig som elev.

Værkstedets sociale liv

Vi har et dynamisk og sprudlende værksted, hvor man sjældent sidder ned særligt længe af gangen. Der er en positiv og humoristisk stemning på linjen, og vi lægger meget vægt på, at alle trives og bliver en del af det sociale fællesskab. Det er vigtigt, at alle er med til at løfte i flok i det daglige arbejde, og vi hjælper og støtter hinanden og forhold til mødestabilitet og engagement.

Der er følelser på spil når man arbejder med udøvende kunstneriske fag og selvudvikling, og som undervisere lægger vi meget vægt på åbenhed, tydelig og tillid, da dette styrker gruppens sociale liv og den enkelte elevs sociale kompetencer.

Værkstedets produktioner og værktøjer

Vores mål er at skabe produktioner hvori der både indgår musik og drama. I perioder ligger vægten mere det ene eller det andet sted, afhængigt af hvilken produktion vi arbejder frem mod.

Særskilt i musik fokuseres der på rytmisk sammenspil, musikteori og hørelære, komposition på computer (Logic), bevægelse og rytmik, sang, stemmedannelse og kor, musikalsk analyse, instrument instruktion og arbejdet med at få musikken til at fungere som koncert eller forestillingsmateriale.

I dramafaget arbejder vi med stemme – og skuespilteknik, forskellige teaterformer, fysisk – og ekspressivt teater, improvisation og teatersport, karakterarbejde, scenetække, tekst – og manuskriptarbejde.

Derudover har vi i perioder tværfagligt samarbejde med Visual Media, Service og Event, Køkken og Café og med musiklinjer fra 2 andre matrikler i FGU Vestegnen.

Se billeder fra værkstedet

Mød værkstedets lærere

Kaspar Jolin
kajol@fguvestegnen.dk
Telefon: 29 68 91 70

Musiklærer

Lynne Kirk Sundstrøm
lyksun@fguvestegnen.dk
Telefon: 29 68 91 31

Dramalærer

Videre uddannelse og job

b-drama04
Uddannelse efter Musik og Drama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam feugiat risus in metus finibus, a facilisis leo tristique. Donec rutrum, augue at vestibulum ultricies, nunc nibh congue nibh, id pharetra dolor quam sed nisl. Pellentesque ornare consequat nulla non suscipit. Aenean lacinia odio arcu.

b-drama02
Job efter Musik og Drama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam feugiat risus in metus finibus, a facilisis leo tristique. Donec rutrum, augue at vestibulum ultricies, nunc nibh congue nibh, id pharetra dolor quam sed nisl. Pellentesque ornare consequat nulla non suscipit. Aenean lacinia odio arcu.