Kreativ produktion, salg & service

saks på grøn overflade

I FGU Vestegnen har vi tre værksteder, der handler om kreativ produktion, salg og service:

Makeup samt makeupbørster

Beauty, Style & Business, Hvidovre

Drømmer du om at arbejde med mennesker inden for mode og skønhed? Så er vi stedet for dig!

På Beauty, style & business kommer du til at arbejde med det meste indenfor frisørfaget som opsætninger, hårfarvning, klip, permanent, hår-ekstensions, styling med forskellige jern, manicure, make-up, ansigtsbehandlinger og velvære.

Vi arbejder med og for mennesker og du vil derfor også få en grundig forståelse af, hvad det vil sige at arbejde i et servicefag, hvor kunden er i centrum og skal føle sig godt tilpas.

Værkstedets dagligdag og rytme

Hver dag arbejder vi i autentiske værkstedsfaciliteter, hvor vi modtager kunder i vores egen salon i Avedørelejren i Hvidovre. Vi har altid gang i et projekt eller et event.

På værkstedet lærer du alle frisørfagets grundlæggende ting, og du lærer om salg, kundeservice, kommunikation og personlig fremtræden. Du får grundlæggende kendskab til fagteorien bag frisørfaget, modens historie og trends, make-up, hudpleje, udførelse af alle former for kundebehandlinger som hårfarve, permanent, styling, ekstensions, bryn og vipper. Du lærer om hygiejne, allergener og meget andet inden for skønhedsbranchen og du får en grundig indføring i teori, så du får større bevidsthed om dit arbejde.

Værkstedets sociale liv

På vores værksted går vi op i at have plads til forskellighed. Vi kan alle lære af hinanden og vi ser det som en styrke, at der er forskellige ting, vi er gode til. Vi er fagligt stærke og samtidig meget sociale og sjove – og så er her masser af plads til at udfolde sig kreativt.
Elever som øver sig i at stå ved kassen

Handel og service, Hvidovre

Handel og service er værkstedet for dig, der vil blive klogere på arbejdsopgaverne i en butik. Her får du indblik i det praktiske salg af forskellige varer, og du lærer om markedsføring, butiksindretning, kundebetjening og e-handel. Du får undervisning i salg og service, kommunikation og arbejdslære. Derudover har du mulighed for at komme i praktik og få afprøvet din viden indenfor branchen. Du kommer til at arbejde med photoshop og dele af Office-pakken, når vi skal lave vores projekter eller markedsføringsmateriale til f.eks. events, der afholdes på skolen.

Vi har vores egen butik, Unique, der har åbent hver dag. Her sælger vi forskellige varer, som de andre værksteder har produceret, og vi driver butikken og sørger for at kunderne får en lækker butiksoplevelse og god betjening og service. Vi arbejder tæt sammen med værkstedsbutikken, som udover at producere varer også betjener kunder i vores butik.

Værkstedets dagligdag og rytme
Hver morgen samles vi og gennemgår dagens forløb. Vi arbejder projektorienteret, hvor vi inddrager forskellige teorier indenfor handel og service. Nogle opgaver foregår ud af huset, ofte i butikker, hvor du skal undersøge forskellige ting, som du skal bruge til dit projekt.

Vi tager gerne på virksomhedsbesøg, hvor vi hører om arbejdsopgaver, arbejdsmiljø og får rundvisning. Der er også mulighed for at komme i praktikforløb i lokale virksomheder.

Værkstedets sociale liv
Det er vigtigt for os, at alle føler sig trygge og godt tilpas på værkstedet. Alting er meget nemmere, når der kan grines og laves lidt sjov imellem de faglige opgaver. Vi lægger vægt på, at man hjælper hinanden, og lærer af hinandens forskelligheder og styrker. Lærerne er der altid til at bakke op og udfordre eleverne både socialt og fagligt.
Snor i mange farver - en skal til at sy

Værkstedsbutikken, Hvidovre

I værkstedsbutikken arbejder med design, syning og salg. Vi designer og syr til vores butik med symaskiner og overlockere. Vi laver pop up shops, og deltager i forskellige markeder. Som elev er du både med til at producere og sælge produktionerne i den butik, vi har på skolen. Her vil du også få kendskab til kundeservice.

Vi har fokus på håndarbejde og at vores produktioner er salgbare. Vi laver toilettasker, punge, tasker eller ting til børn såsom hagesmække og sengetøj. Her lærer du at udregne priser, indtægter og udgifter. De fleste af vores materialer er genbrug og vi går meget op i bæredygtighed.

Vi har også sy-opgaver fra kunder udefra. Derudover arbejder vi også med dekorationer til fester, broderi, strik, hækling og meget andet. Alle kan være med, uanset hvilket niveau man er på.

Værkstedets dagligdag og rytme
Hver morgen starter med et kort morgenmøde, hvor dagens opgaver bliver præsenteret og fordelt. Vi laver et mål hver uge for, hvor meget vi skal producere. Nogle eftermiddage hører vi podcast med efterfølgende diskussion. Vi tager også gerne på museer, diverse udstillinger og ture til fx København, hvor vi samler inspiration til vores produktion.

Alle elever har en portfolio, hvor de har deres mønstre, beskrivelser af deres produktioner, billeder samt udregning af produktionsomkostninger og salgspris.

Værkstedets sociale liv
Hos os arbejder vi med fællesskaber og relationer. Vi tror på, at vi gennem samarbejde kan få en tro på vores egne evner og lyst til uddannelse og arbejde. Vi har et trygt miljø på vores værksted, hvor alle bliver set og hørt. Vi arbejder meget med gensidig respekt – og at man gennem arbejdsfællesskaber forstår fordelene ved forskellighed.

Du finder værkstederne her: