Mad og kultur, Ishøj
På Mad og kultur i Ishøj er du med til at lave velsmagende og lækre måltider, som vi anretter professionelt og serverer for elever, lærere og fællessekretariatet i Ishøj. Derudover laver vi maden til events i Ishøj, f.eks. bestyrelsesmøder og strategidage, hvor vi prøver kræfter med at lave catering. Hos møder du alle aspekter af at arbejde i et køkken og du får mulighed for at udvikle dine personlige, sociale og faglige færdigheder. Du vil opleve at din selvtillid øges, når mange glade mennesker siger tak for velsmagende mad og din ansvarlighed trænes, når du får ansvar for at deadlines skal overholdes, så vi kan servere mad til tiden. Her får du kendskab til og færdigheder indenfor bagning, det kolde og det varme køkken, behandling af råvarer, indkøb, ernæring, madplaner, hygiejne mv.
Værkstedets dagligdag og rytme
Hver dag starter vi med en morgenbriefing, hvor vi gennemgår og fordeler dagens opgaver. Eleverne arbejder enten sammen i små teams eller individuelt, alt efter opgavetypen.
Som elev instrueres du i, hvordan de tildelte opgaver skal løses, og du får opskrifter eller manualer, som kan støtte dig i at udføre opgaven. Køkkenlæreren guider dig selvfølgelig, indtil du opnår et niveau, hvor du er i stand til at kunne løfte opgaven selvstændigt. Det kan også være en af dine mere erfarne holdkammerater, som hjælper dig, når du er helt ny og skal lære en masse nyt.
Vi står dagligt for morgenmaden, som vi gør klar og derefter skal vi i gang med at producere dagens måltid alt afhængig af sæson og forskellige tilberedningsteknikker.
Værkstedets sociale liv
Mad og kultur er et rart værksted at være på, hvor vi har en hyggelig og kammeratlig tone, også selvom vi indimellem har travlt og skal nå deadlines. Vi hjælper hinanden og lærer af hinanden – også når tingene er svære.