Køkken, café & kantine

mad på spækbræt

FGU Vestegnen tilbyder værksteder, der handler om mad på tre afdelinger. Læs mere her:

Hænder med suppeskål

Køkken, mad og ernæring, Albertslund

Køkken-linjen er for dig, der gerne vil arbejde i et autentisk værksted med stor fokus på daglig produktion af måltider. Vi vil lave enkle, velsmagende måltider, som vi vil servere for hele skolen dagligt.

Du vil stifte bekendtskab med både caféproduktion og stordrift, og får gode forudsætninger for at dykke ned i råvarer/ingredienser, bæredygtighed, kvalitet og ernæring.

Vi vil dyrke måltidsoplevelser gennem det gode værtskab og service ved de daglige serveringer for hele skolen, ved mindre mødeserveringer samt til særlige lejligheder og skolens fællessamlinger.
Skål med suppe

Mad og ernæring, Brøndby

Mad og ernæring er et arbejdende fællesskab. Det er ikke væsentligt, om du kan lave mad, når du træder ind ad døren. Det skal du nok lære, inden du skal videre herfra. På dette værksted arbejder vi kreativt med smag, æstetik, sæsonvarer og madkultur. Du vil få en fornemmelse for at komponere et måltid som både er velsmagende, har æstetisk kvalitet og er ernæringsmæssigt sundt og alsidigt – og du vil få et indblik i at arbejde i køkkenbranchen. Vi laver fx også maden til flere store årlige arrangementer, som vi planlægger i samarbejde med skolens andre værksteder.

Værkstedets dagligdag og rytme
Vi starter hver morgen med morgenmad og møde. Her gennemgår og fordeler vi dagens opgaver og du kan som elev selv byde ind på, hvilke opgaver du gerne vil lave i dag.

Værkstedets sociale liv
Det arbejdende fællesskab, der findes i et køkken, har en særlig evne til at binde alle typer mennesker sammen. Vi er afhængige af hinanden og alle har deres unikke plads i fællesskabet. Vi arbejder tæt sammen og evnen til samarbejde med alle typer mennesker er en kæmpe styrke, som du kommer til at tage med herfra. Det tætte samarbejde også betyder også, at vi hurtigt føler os trygge og danner venskaber, som vi måske ikke havde fundet andre steder. Vi holder en god tone og taler respektfuldt til hinanden. Vi bestræber os på, at køkkenet er et professionelt miljø og vi taler ordentligt til hinanden, hjælper hinanden og løfter opgaverne i fællesskab. Vi arbejder hårdt, men vi har det sjovt og synger gerne højt for at komme godt igennem opvasken.
Kanelsnegl med en kop kaffe

Café & køkken, Hvidovre

På Café og køkkenlinjen i Hvidovre har vi både kantine og café, hvor vi dagligt serverer vi mad til afdelingens ca. 150 elever og lærere. Samtidig har vi vores hyggelige café Bataillionen, som har åben hver torsdag aften, hvor mange fra lokalområdet nyder at komme og spise. Hos os får du derfor rig mulighed for at afprøve, hvordan der er at arbejde som både tjener, barista og kok, og vi arbejder med at udvikle dine sociale, faglige og personlige kompetencer igennem fællesskabet.

Værkstedets dagligdag og rytme
Vi mødes hver morgen kl. 8.00 og spiser morgenmad sammen. Derefter samles vi i køkkenet, omklædte med ren uniform og sikkerhedssko, som reglerne kræver. Mandag og tirsdag laver vi frokost til alle elever og lærere på afdelingen. Vi laver altid en varm ret og salat, og en gang om ugen laver vi en fiskeret. Om onsdagen har vi helhedsorienteret undervisning, som fx dansk, matematik eller PASE, hvor vi behandler emner som sundhed, hygiejne og menuplanlægning.

Torsdag har vi aftenåben, hvor vi passer Café Bataillionen. Her præsenterer vi lokalområdet for nye retter og mad fra alverdens lande. Det giver os et flow i madkulturen og mulighed for at afprøve forskellige køkkentekniske metoder. Fredag er undervisningsdag, som vi i ny og næ bruger som oprydningsdag i køkkenet eller på at tage på en tur ud af huset.

Værkstedets sociale liv
På Café og køkken er der plads til alle; både dem som kan lave mad og dem, der gerne vil lære det. Vi arbejder med vores sanser, så vi dufter, smager, føler og ser, hvordan råvarerne bliver til lækre menuer. For os er det vigtigt at vi respekterer og tolererer hinandens forskelligheder og ser dem som en styrke. Vi bestræber os på at have en god omgangstone, med plads til humor og et glimt i øjet. Herigennem styrker vi fællesskabet, vores evne til at samarbejde og vores ansvarsfølelse overfor vores deadlines. Igennem vores håndværk og samarbejdsvilje udtrykker vi kreativitet og skaber mad, der synger til sanserne og smager fantastisk.