Computere, kommunikation & medier

halvt åbnet bærbar

Uanset om du vil lære it-support, designe spil, arbejde med visuelle medier eller lære at lave grafik og redesign, så har FGU Vestegnen et uddannelsestilbud til dig:

Computer

Grafisk design, Albertslund

Vil du arbejde med grafik og design til digitale medier? Og er du glad for at arbejde på computer? På værkstedet digital kommunikation kan du afprøve dine kreative evner på computeren ved at lære at arbejde med video, foto, klassisk 2D-animation til eks. bannere og motion graphics og at udvikle hjemmesider. Vores primære værktøjer er Photoshop og Animate og vi bygger hjemmesiderne i WordPress. Det er ikke så vigtigt om du har arbejdet med programmerne før, så længe du har lyst og mod til at lære det. Vi har et godt kreativt fællesskab, hvor vi kan få hjælp fra hinanden.

Værkstedets dagligdag og rytme
Vi starter dagen med et morgenmøde, hvor vi taler om, hvad dagen skal bringe. Vi har både uge- og semesterplaner, som giver dig et overblik over, hvad der skal ske på værkstedet. Vi arbejder oftest med projektforløb der strækker sig over et par uger, og derudover har vi almen undervisning, som alle deltager i. Vi finder de opgaver, som du interesserer dig for og som passer godt til dig, og du vil både blive inddraget i både kundemøder, design og færdig produktion. Derudover arbejder vi også med indhold til skolens sociale medier.

Vi tager gerne på ture ud af huset. Det kan være inspirationsbesøg på museer, gåture i naturen og meget andet. Du kan også komme i praktik i lokale virksomheder.

Værkstedets sociale liv
Vi vægter en hyggelig og rolig atmosfære højt og det er vigtigt, at vi har det godt med hinanden. Som elev kommer du til at indgå i et fællesskab, som både er faglige og socialt. Vi snakker med hinanden, hjælper hinanden og griner sammen. Vi er der også, hvis det bliver svært, både lærere og elever hjælper til og sørger for, at alle har det godt.
Pige der spiller fodbold mens en drone optager

Visual Media, Brøndby

Vil du lave film, musikvideo, podcasts eller fotografere? På Visual Media arbejder vi med video, lyd og billeder på forskellige måder. Vi producerer fx reklamefilm, videopræsentationer, koncert- og teateroptagelser, musikvideoer, portræt- og illustrationsfotos samt fotoreportager. Opgaverne er både bestillingsopgaver fra kunder og vores egne projekter og vi arbejder med alt fra droner til video, foto og lydoptagelser og du lærer alle faserne af en produktion at kende fra de indledende overvejelser om ideudvikling til manuskriptskrivning, optagelse og instruktion og til redigering, klip og mix.

På værkstedet bliver du styrket i at se. At høre. At opleve. Vi vil gøre dig nysgerrig på alt det, du ikke kender, både indenfor film- og fotokunst, men også indenfor andre kunstarter. Så er du bedre rustet til at være med i produktionen af den gode visuelle fortælling.

Værkstedets dagligdag og rytme
På Visual Media indgår du i et sammentømret produktionshold med forskellige ansvarsområder. Der er fokus på den faglige kunnen omkring brug af professionelt optageudstyr, kamera, lys, lydudstyr og digital redigering. I arbejdet indgår kreativ tænkning, idéudvikling og storytelling. Vi får understøttende undervisning i dansk og matematik og vi arbejder også med at lære om sikkerhed og arbejdsforhold i arbejdet med udstyret.
På Visual Media vælger du selv de arbejdsfunktioner og udtryksmidler, som du har mest interesse for. Vi hjælper dig i gang med de områder, du gerne vil arbejde med.

Værkstedets sociale liv
På vores værksted er samarbejde og god kommunikation i højsædet. Vi arbejder sammen om produktionerne og vi supplerer og hjælper hinanden. Vi arbejder med professionelt udstyr og sikkerhed og et godt arbejdsmiljø er også en del af læringen på værkstedet. Vi har masser af spændende udfordringer, og vi lærer, hvordan vi kan hjælpe hinanden og hvordan vi sammen får gode, fælles oplevelser.

Maskine med UV lys

Support, Albertslund

På Supportværkstedet arbejder vi med at bygge, reparere og klargøre it-udstyr, fx pc’er, Chromebooks, 3D-printere og netværk. Du behøver ikke at have nogen tekniske forudsætninger for at starte, så længe du er interesseret i området og gerne vil lære.

Vi har en helpdesk, hvor alle, der har brug for hjælp med it-udstyr, kan få hjælp af os på værkstedet. Vi taler om opgaverne og hjælper hinanden, og helpdesken giver et realistisk indblik i arbejdet som it-supporter.

Værkstedets dagligdag og rytme
Dagen starter med et morgenmøde, hvor vi sammen fastlægger indholdet for dagen. I løbet af ugen har vi supportopgaver, reparationer af hardware, it-undervisning, motion og almen undervisning. Vi veksler imellem supportsager og faglig fordybelse, som tilpasses de opgaver som værkstedet får. Opgaverne munder ud i porteføljer, hvor du beskriver og dokumenterer det arbejde, du har lavet og hvad du har lært af det.

Værkstedets sociale liv
Værkstedet er et rart og trygt sted at være. Det faglige fællesskab skaber naturligt relationer eleverne imellem og mellem elever og lærere. Du har selv stor indflydelse på, hvordan værkstedet fungerer, og der er fint plads til at trække sig lidt, hvis du har brug for det.

På værkstedet har vi gode og trygge rammer og en rar tone, hvor vi hjælper hinanden med at løse de opgaver, vi får ind på værkstedet.
Dreng der spiller computer

Spildesign, Albertslund

På værkstedet Spildesign lærer du som elev arbejdet med at skabe og teste spil. Grundlæggende arbejder vi med grafik, 3D, kodning og spildesign. Værkstedet er et kreativt læringsrum, hvor du som elev kan få stor indflydelse på, hvad du gerne vil blive dygtig til. Du behøver ikke have viden i forvejen, bare du har interessen i at lære om og udvikle spil.

Vi arbejder med meget forskellige produktioner. Vi tester spil for en række spilfirmaer, hvor eleverne giver feedback, som kan bruges i produktionen af spil. Vi laver også læringsforløb til folkeskoler, fx indenfor teknologiforståelse, dansk og matematik. Derudover designer og udvikler vi brætspil og mindre spilproduktioner på bestilling.

Værkstedets dagligdag og rytme
På Spildesign veksler vi mellem undervisning, et selvstændigt projekt og fælles projekter. I vores fælles projekter hjælper vi fx tit spilfirmaer med at teste spil, inden spillene bliver udgivet. Vi har mange faste rutiner og fokus på at få bygget en dagligdag op med struktur og ro.

Værkstedets sociale liv
Spildesign er et roligt og hyggeligt værksted, hvor vi nørder med spil. Vi har et rigtig godt sammenhold og fællesskab, hvor vi kan få lov til at være sammen om en fælles passion. Vi hjælper hinanden og er gode til at lære af hinanden.
Tegning af mand der træner

Grafisk design, Albertslund

På værkstedet grafik og redesign kan du afprøve dine kreative evner både på computeren og i hånden. Hvad enten du er til grafisk design, typografi, tegning, eller til upcycling, redsign, udsmykning og design af t-shirts, så er der plads til, at du kan eksperimentere og fordybe dig i stoffet. Det kreative fællesskab har stor betydning, men det er ikke en forudsætning at du kan tegne eller har arbejdet med programmerne før. Bare du har lyst og mod til at give det en chance. Vi arbejder med en bred vifte af visuelle opgaver, alt fra layout af plakater, foldere, flyers og andre tryksager, logo, typografi og illustrationer. Vi laver også produktdesign som f.eks. smykker, t-shirts, wallstickers og udsmykning.

Vi arbejder i med Photoshop, Indesign og Illustrator, samt tegneprogrammer som SAI og webprogrammer som wordpress. Vi tegner i hånden, perspektivtegning og croquis og vi lærer tegneteknikker, akvarel og farvelære.

Værkstedets dagligdag og rytme
Hver dag starter med et morgenmøde, hvor vi taler dagen igennem. Vi har både uge og semesterplaner, som giver dig et overblik over, hvad der skal ske på værkstedet. Vi arbejder oftest med projektforløb, der strækker sig over et par dage eller et par uger. Derudover har vi almen undervisning, som alle deltager i. Vi har mange forskellige opgaver, som vi arbejder med, fra de første ideer til det færdige produkt. Sammen finder vi ud af, hvilke opgaver der passer bedst til dig og hvilke du har mest lyst til at lave.

Vi tager også på ture ud af huset. Det kan være inspirerende museumsbesøg, gåture i naturen, tegneture til København eller noget helt andet. Der er også mulighed for at komme i praktik i lokale virksomheder.

Værkstedets sociale liv
Vi har et hyggeligt og roligt værksted, hvor det er vigtigt, at vi har det rart med hinanden. Her kommer du til at være med i et fællesskab, som rækker ud over det faglige og ofte har vi mange grin og gode snakke. På vores værksted bliver du set, ikke kun af lærerne, men også af de andre elever. Derfor er det også vigtigt, at du er med til at løfte og være en del af fællesskabet. Det er ikke nemt for alle, men vi er der til at hjælpe og støtte op om det sociale og de problemer, der kan opstå.