Åbent hus 5. maj 2022

FGU Vestegnen skilt på bygning

Torsdag d. 5. maj kl. 15.30-18.00 holder vi åbent hus!

Kom og prøv, se, smag og oplev hvad vi laver på FGU Vestegnen, når vi den 5. maj holder vi åbent hus på vores fire afdelinger, Ishøj, Hvidovre, Brøndby og Albertslund. Alle er velkomne!

Kom og snak, smag, se, oplev!

Velkommen til åbent hus på FGU Vestegnens fire afdelinger torsdag den 5. maj kl. 15.30-18.00. Her kan du snakke med vores elever, lærere og vejledere, du kan prøve, se og opleve, hvad vi laver på vores forskellige værksteder, tale med elevrådsrepræsentanter, få en smagsprøve på, hvad vores køkkenhold kan byde på og købe nogle af de produkter, som vi laver.

Her kan du læse om programmet på de enkelte afdelinger:


Albertslund

Kom og se og oplev vores arbejdende værksteder og hold. Her kan du tale med lærere, elever, vejledere og se hvad der typisk foregår til hverdag på vores skole.

Kom og se, hvordan ser en typisk dag eller uge ser ud, hør om vores hverdag, hvor længe man går i skole og få svar på dine spørgsmål. Vores dansk- og matematiklærere vil gerne fortælle om, du kan stille spørgsmål og høre mere om fagene.

Du kan også komme og snakke med repræsentanter fra vores elevråd og du kan få en rundvisning af enten elever eller vejledere.

Vi viser også de produkter og ting, vi arbejder med på vores hold og værksteder – og så er du mere end velkommen til at komme og spille en omgang bordtennis med nogle af vores elever.

Program

Vi har åbent for alle vores aktiviteter mellem 15.30 og 18 – og vi serverer lidt at spise og drikke. Vi glæder os til at se dig!

Brøndby

Kom og se de forskellige værksteder og hold, vi har i Brøndby, tal med lærer, elever og vejledere.

Her kan du opleve:

 • Det levende Køkken
 • Mød Elevrådet
 • Det levende filmværksted
 • Klar til EUD
 • Levende musik og drama-værksted
 • AGU (kultur og samfund)

Vi laver bl.a. bolcheproduktion og serverer cupcakes og kaffe, du kan møde elevrådet, opleve vores levende filmværksted og stå både foran og bag kameraet – og se vores kortfilm og fotoudstilling.

Program

15:30 Velkommen til
– afdelingsleder i Brøndby Sanne Jessen

15.40 Rundvisning på værkstederne og afdelingen


Hvidovre

Vi mødes i Café Bataillionen på Alarmpladsen 2, hvor der vil være fælles velkomst kl. 15.30 og 16.30.

Derefter kan du besøge vores værksteder rundt omkring i Filmbyen, se vores faciliteter og undervisning og tale med lærere og elever.

I Hvidovre har vi følgende hold og værksteder:

 • Håndværk og service

På værkstedet Håndværk og service laver vi praktiske opgaver i træ og metal samt renoveringsopgaver af f.eks. legepladser, mindre maleropgaver og lignende. 

Lige nu har vi fået en ordre på 200 insekthoteller, som eleverne arbejder med at producere.

 • Café & køkken

På Café og køkkenlinjen i Hvidovre har vi både kantine og café, hvor vi dagligt serverer vi mad til afdelingens ca. 150 elever og lærere. Samtidig har vi vores hyggelige café Bataillionen, som har åben hver torsdag aften, hvor mange fra lokalområdet nyder at komme og spise.

 • Beauty, Style & Business

På Beauty, style & business kommer du til at arbejde med det meste indenfor frisørfaget som opsætninger, hårfarvning, klip, permanent, hår-ekstensions, styling med forskellige jern, manicure, make-up, ansigtsbehandlinger og velvære. Her kan du se, hvordan vi arbejder.

 • Handel og service

Handel og service er værkstedet for dig, der vil blive klogere på arbejdsopgaverne i en butik. Her får du indblik i det praktiske salg af forskellige varer, og du lærer om markedsføring, butiksindretning, kundebetjening og e-handel. Du kan besøge lærer og elever på linjen og se, hvordan vi arbejder.

 • Værkstedsbutikken

I værkstedsbutikken arbejder med design, syning og salg. Vi designer og syr til vores butik med symaskiner og overlockere. Vi laver pop up shops, og deltager i forskellige markeder. Som elev er du både med til at producere og sælge produktionerne i den butik, vi har på skolen. 

Du kan besøge lærer og elever på linjen og se, hvordan vi arbejder.

 • Almen grunduddannelse

AGU (almen grunduddannelse) er for dig, der gerne vil forbedre dig i et eller flere boglige fag for at søge ind på en ungdomsuddannelse. AGU består af undervisning i fag som dansk, matematik, engelsk og naturfag. Her vil du kunne se undervisningen og få en snak med lærere og elever.

 • Dansk som andetsprog (DSA)

I Hvidovre har vi en linje med DSA i alle fag. En platform for overgang, uddannelse og vejledning. Alle på holdet er sent ankomne unge med dansk som andetsprog, og vi har forskellige elever på holdet med forskellige mål. Fagene er: Dansk, samfundsfag, engelsk og matematik – med DSA i alle fagene.

Ishøj

Oplev de skønne grønne omgivelser i Ishøj

 • Dyr, natur og Landbrug

På linjen følger vi naturens gang og dyrenes cyklus gennem årstiderne. Eleverne arbejder ude i al slags vejr og passer gårdens dyr og skolens urtebede. De får indsigt i pasning, pleje og avl af vores dyr – kalve, kaniner, marsvin, får, geder og høns. Vi arbejder med at lære om dyrenes anatomi, basal sygdomslære, fodersammensætning og avlsarbejde. Vi dyrker jorden og er med til at så og passe vores afgrøder. Vi lærer urter og afgrøder og spiselige svampe at kende. Vi passer skolens grønne områder, såsom urtehaver, marker, folde og bede rundt om bygninger

Få en rundtur på linjen og oplev alle vores dyreunger: Kaniner, marsvin og lam.

Få et indblik i hverdagen på linjen, som også indeholder grønne områder, byggeprojekter og køkkenhave.

Oplev eleverne demonstrere linjens maskinpark, og få selv mulighed for at prøve.

 • Byg og anlæg

På værkstedet Byg og anlæg laver vi praktiske opgaver med fokus på byggefagene samt renoveringsopgaver. På værkstedet arbejder vi indenfor en lang række håndværksfag som murer, maler, tømrer, snedker, brolægger, bygningsstruktør og med støbearbejde. På værkstedet øver vi os i at sætte vægge op, mure, sætte fliser op, lægge klinker, male, spartle og tapetsere og støbe i beton. Vi lærer grundlæggende tømrerteknikker og vi får erfaring med at betjene almindeligt håndværktøj og el-værktøj, ligesom stationære maskiner også vil være en del af det daglige arbejde. Vi lærer desuden om materialer, tegningsforståelse, sikkerhed og arbejdsmiljø.

Oplev hvordan en hverdag på værkstedet kunne se ud. Få et indblik i de tømrer- og mureropgaver, som eleverne arbejder med lige nu.

Du få også mulighed for at erfare, hvordan man bruger de forskellige slags værktøj indenfor tømrer- og murerfaget.

 • STU

Særlig tilrettelagt uddannelse er for unge med særlige behov. Uddannelsens formål er at styrke den unge til et aktivt, selvstændigt og indholdsrigt voksenliv og afklare den unges kompetencer og ressourcer i forhold til uddannelse eller arbejde.

Uddannelsen tager udgangspunkt i den unges ressourcer, interesser, drømme og ønsker. Samtidig er det vigtigt at sætte realistiske mål i forhold til, hvilke tilbud og fremtidsplaner der kan opfyldes.

I undervisningen er der fokus på sociale relationer, struktur, forudsigelighed samt personlige mål.

Den unge følges tæt gennem vejledningsforløb, afklaring af kompetencer, praktik og undervisning. I samarbejde med den unge udarbejdes en uddannelsesplan, der på bedst tænkelige måde kan udvikle den unges potentialer og derigennem skabe de bedste forudsætninger for et meningsfyldt og aktivt voksenliv.

Oplev eleverne arbejde i værkstedet, og smag elevernes produktioner fra køkkenet, serveret direkte fra vores foodtruck midt i gården.


Ingen tilmelding nødvendig

Alle er velkomne til vores åbent hus-arrangement og du behøver ikke tilmelde dig.

Vi håber vi ses!